Profesoară din Giurgiu, agresată de un fost elev şi pălmuită de mama acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE, ORA 16.15: Reprezentanţii legii au decis astăzi după-amiază ca Antonio N. să primească mandat de arestare pentru 29 de zile după ce ieri a agresat fizic un copil şi pe directorul şcolii din comuna Gogoşari.

Tânărul agresor are 19 ani şi a ajuns astăzi în faţa magistraţilor giurgiuveni cu propunere de arestare preventivă. Profesoara care a fost pălmuită şi îmbrâncită este şi directorul şcolii unde a avut loc incidentul, şi spune că va lua măsuri pentru ca unitatea să fie păzită de acum încolo.

Giurgiuveanul Antonio N., în vârstă de 19 ani, din Răleşti, comuna Gogoşari, a fost reţinut azi-noapte de poliţişti pe bază de Ordonanţă, după ce ieri, tânărul a agresat fizic un copil şi pe directorul şcolii din Gogoşari. Antonio a fost adus în faţa judecătorilor astăzi la ora 13.00. „ Tânărul a fost reţinut noaptea trecută în jurul orei 22.00, aşteptăm decizia magistraţilor Judecătoriei Giurgiu. Tânărul respectiv mai avea dosare în lucru tot pentru acte de violenţă”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar şef Mirela Gheţa.

Procurorii au propus arestarea lui Antonio N. pentru 29 de zile. „Este vorba de două infracţiuni cu violenţă şi ultraj contra bunelor moravuri. A intrat în clasă în timpul orelor. A agresat profesoara şi un elev. A fost reţinut încă de ieri pentru 24 de ore” a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Ana Dobre procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

A bruscat un copil

Ieri, în jurul orei 12.00, Antonio a intrat în şcoala generală din Gogoşari, împreună cu mama sa, Maria N., pentru a „cere socoteală” unui elev din clasa a V-a, care îl lovise pe fratele său. Tânărul a dat buzna într-o sală de clasă unde preda chiar directorul şcolii, profesoara de matematică Viorica Cristea. Antonio l-a dat pe dascăl la o parte, şi potrivit Poliţiei Giurgiu, s-a dus direct către un elev pe care „l-a ridicat de umeri, după care i-a dat drumul brusc”.

Directoarea Viorica Cristea a declarat pentru „Adevărul de Seară” ca elevii săi s-au speriat şi au fugit din clasă. Ea a ieşit după tânărul de 19 ani, pe hol, pentru a-i cere să părăsească unitatea, moment în care a fost lovită de mai multe ori de mama băiatului, cu palma peste faţă, iar tânărul a împins-o. Directoarea a făcut plângere la Poliţie.

„ Este un fost elev de-al meu, asta este recunoştiinţa lui pentru ce l-am învăţat. Elevul agresat este bine, doar l-a speriat, şi una peste alta îl şi confundase. Probabil că de acum în facultate, ca să fii profesor o să trebuiască să absolvi şi cursuri de auto-apărare”, a spus Cristea.

La rândul său, primarul din Gogoşari, Dănuţ Daia, a spus pentru „Adevărul de Seară” că va căuta soluţii pentru asigurarea pazei în şcoala din comună. „ Este un caz izolat, tânărul nici nu e din localitate, ştiu despre el că a mai fost implicat în altercaţii. Vom găsi o soluţie pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple în şcoală”, a zis Daia.

Chiar dacă mama lui Antonio nu a fost încă reţinută, este şi ea cercetată de oamenii legii, potrivit Poliţiei Giurgiu. În cazul tânărului, judecătorii nu dăduseră verdict până la această oră. Vom reveni cu amănunte.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite