Primul cabinet stomatologic pentru urgenţe din Giurgiu va fi inaugurat în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii vor putea apela în curând la noul cabinet de stomatologie la orice oră din zi şi din noapte. Iniţiativa aparţine Consiliului Judeţean Giurgiu şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, investiţia ridicându-se la 75.000 de lei.

De mai bine de cinci ani Giurgiu duce lipsa unui cabinet stomatologic de stat pentru urgenţe dentare din cauza lipsei fondurilor. În 2005 Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu plătea garda care asigura acest serviciu non-stop iar în momentul în care nu au mai existat bani a fost desfiinţat. Treptat, afacerea cabinetelor stomatologice a început să prospere.

Chiar şi aşa, problema urgenţelor pe timp de noapte nu a fost rezolvată, oamenii fiind nevoiţi să caute farmacia de gardă şi să îndure durerile până a doua zi.

„Ca urmare a noilor directive ale Ministerului Sănătăţii, toate Unităţile de Primiri Urgenţe din ţară sunt obligate să aibă cabinet de urgenţă stomatologică. Trebuie să ne aliniem şi noi standardelor şi vom pune la dispoziţie un spaţiu pentru acest cabinet stomatologic” a declarat pentru „Adevărul” dr. Elisabeta Bene, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu .

Garda va fi asigurată de stomatologi privaţi
Reprezentanţii SJU sunt optimişti şi se aşteaptă ca numărul solicitărilor din partea giurgiuvenilor să fie numeroase având în vedere nevoia oamenilor pentru un astfel de cabinet.

„Tot oraşul nu are aşa ceva drept pentru care suntem siguri că va fi solicitat şi va funcţiona ca şi urgenţele” susţine dr. Elisabeta Bene, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Giurgiu.

La început, de cabinet va răspunde un medic specialist din Singureni, iar ulterior pentru liniile de gardă vor fi cooptaţi stomatologi privaţi giurgiuveni care să acorde permanenţa până la organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor.

Investiţia pentru crearea noului cabinet de urgenţe stomatologice este suportată de Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu. Instituţia a contractat deja o firmă pentru renovarea clădirii fostei casierii din incinta SJU acolo unde va funcţiona noul cabinet stomatologic, valoarea lucrărilor ridicându-se la 75.000 lei.
Spitalul Giurgiu va avea secţie de boli infecţioase

„Anul trecut, când am preluat Spitalul Judeţean, cabinetul stomatologic de urgenţă a fost pe lista noastră de priorităţi însă de-abia acum reuşim să punem în practică acest lucru” afirmă Traian Paraschivescu, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Acesta susţine că apariţia cabinetului de stomatologie nu va fi singura investiţie a CJ Giurgiu. Odată cu strategia de la nivel naţional privind reducerea paturilor din unităţile sanitare, Spitalul de Boli Infecţioase de la Singureni va fi mutat la Giurgiu în clădirea fostei clinici de zi, costurile pentru această mutare ridicându-se la 300.000 lei.

„În afară de lucrările pentru apariţia cabinetului stomatologic, se reabilitează fosta clădire a clinicii de zi din cadrul spitalului vechi acolo unde se va muta secţia de boli infecţioase de la Singureni. Vom fi gata cam într-o lună, astfel că din septembrie această secţie va funcţiona normal” a mai declarat Traian Paraschivescu.

Preţuri practicate în Giurgiu:
Pentru a scoate o măsea sau un dinte trebuie să scoţi din buzunar între 80 şi 100 de lei, în funcţie de situaţie putând ajunge şi la 300 de lei. O proteză dentară costă între 700 şi 2.000 de lei, iar un implant dentar minim 250 de euro.

63 de medici stomatologi profesează în judeţul Giurgiu, 80% dintre aceştia locuind în Bucureşti.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite