Primarul Giurgiului: “Ministrul Gabriel Oprea e general fără armată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Iliescu (centru), primarul municipiului Giurgiu
Lucian Iliescu (centru), primarul municipiului Giurgiu

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că armata şi-a pierdut din forţa cu care românii erau obişnuiţi prin restructurările din ultimii ani. Acesta l-a numit pe actualul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, “general fără armată”.

Lucian Iliescu a fost deranjat de-o emisiune la care a participat ministrul Gabriel Oprea în care acesta a vorbit în termeni elogioşi despre armată şi participarea efectivelor la operaţiunile de deszăpezire din ţară.

“Gabriel Oprea e general fără armată. Cine ştie, poate nici măcar armata nu o are făcută. Armata a fost cândva cu noi, acum nu mai este. Au mai rămas câţiva militari, majoritatea peste 40 de ani, iar aceia nu sunt ostaşi. Jandarmii da, sunt o forţă, şi s-a demonstrat şi acum acest lucru” a spus Lucian Iliescu.

Primarul giurgiuvean a dat ca exemplu judeţul Giurgiu, cândva recunoscut pentru numărul de militari, care acum mai numără doar câţiva angajaţi. “În Giurgiu nu mai avem armată, doar 10 oameni la Centrul Militar. La Mihai Bravu nu a mai rămas nimic” a mai spus edilul subliniind că nici măcar dotări corespunzătoare nu mai există.

“TAB-urile, tanchetele au dispărut. Au mai rămas câteva DAC-uri de-acum 25 de ani. În mod clar armata nu mai e o forţă, Nici nu ştiu de câte ori şi-a redus efectivul faţă de cum era odată” a mai spus Lucian Iliescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite