Primăria şi SC Apa Service Giurgiu sunt la cuţite. Motivul este legat de creşterea preţului la apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal monstru între administraţia locală şi furnizorul local al serviciilor de apă şi canalizare. Motivul este reprezentat de majorarea preţului la apă cu aproximativ 2 lei pe metru cub începând cu luna viitoare.

Giurgiuvenii s-au trezit la finele săptămânii trecute că de la 1 aprilie vor trebui să cotizeze cu mai mulţi bani la factura emisă de SC Apa Service, operatorul local pentru apă şi canalizare.

În urma unei decizii a companiei, preţul la serviciile de apă şi canalizare au fost majorate cu 24% (aproximativ 2 lei pe metru cub) faţă de cel practicat până acum.

Hotărârea operatorului de apă a fost contestată de primarul Lucian Iliescu în cadrul unei conferinţe care a avut loc marţi, 13 martie. Acesta susţine că nu a fost informat despre această majorare şi că decizia va fi anulată, preţurile urmând să rămână neschimbate.

“Uzina de Apă n-a respectat legislaţia mărind cu 24% preţul la apă şi canalizare. Este o treabă urâtă, tendenţioasă de care am aflat din întâmplare, de la asociaţiile de proprietari. Reprezentantul nostru în Adunare nu avea dreptul să voteze fără să ne consulte. Am blocat ca ilegal ceea ce au făcut” a declarat Lucian Iliescu.

Acesta susţine că administraţia locală este acţionar majoritar al SC Apa Service, având 72% din numărul acţiunilor şi că în momentul în care se decide o modificare a preţului la apă administraţia trebuie să cunoască acest lucru.

“Sunt acţionar majoritar iar legislaţia îmi permite să analizez situaţia şi să protejez oamenii. Nu voi lăsa lucrurile aşa şi voi lua măsuri, mergând până la demiterea directorului Violeta Năiţă. Oamenii să stea liniştiţi că nu intră hotărârea în vigoare. Nu există nicio logică pentru mărirea preţului. Nu a crescut nici costul energiei şi nici cel al gazelor. Dacă societatea are probleme, să caute soluţii în altă parte, nu prin majorarea facturii” a mai spus Lucian Iliescu.

Primarul spune că nu mai are încredere în nimeni şi că de-acum înainte va participa el însuşi la şedinţele din cadrul Apa Service.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite