Primăria cheltuie 130.000 de lei pe cadouri de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia publică se împrumută la bancă pentru lucrări edilitare, însă nu renunţă la cadourile oferite copiilor la sfârşit de an. Cea mai mare parte din bani, 95.000 de lei, vor fi direcţionaţi către şcolile şi grădiniţele din municipiu, 22.000 de lei se vor duce către copiii minori ai angajaţilor Primăriei, 9.000 de lei pentru colindători şi 900 de lei pentru preşcolarii de la Creşa nr.1 din municipiu.

Dacă valoarea unui pachet pentru elevi, colindători şi preşcolarii de la Creşa nr.1 este de 15 lei, copiii angajaţilor din cadrul Primăriei vor beneficia de un pachet mult mai generos, în valoare de 100 de lei. Cadourile vor începe să fie distribuite după data de 15 decembrie. Sumele au fost aprobate de consilierii locali în şedinţa aferentă lunii noiembrie. Anul trecut, suma totală alocată pentru cadourile de Sărbători a fost de 150.000 de lei.
Elsa Joantă, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Giurgiu, a explicat pentru „Adevărul de Seară” faptul că instituţia pe care o reprezintă nu poate să renunţe la această formă de recompensare a copiilor şi că sumele erau prevăzute în buget încă de la începutul anului. „Mi se pare meschin să eliminăm această formă de recompensare a copiilor, mai ales că s-a format deja o tradiţie în acest sens. Am renunţat la foarte multe lucruri ca să putem să le face o bucurie de Sărbători. Spre exemplu nu am investit niciun ban în ornamentele de Crăciun, care sunt aceleaşi de ani de zile” spune Elsa Joantă.
Aceasta susţine că faţă de anul trecut sumele alocate sunt mult mai mici, cel puţin în cazul copiilor angajaţilor instituţiei. „Anul trecut, suma alocată pentru pachetul fiecărui minor era de 150 de lei. Anul acesta l-am redus la 100 de lei” spune Elsa Joantă cea care recunoaşte că în urma disponibilizărilor masive sau a împlinirii vârstei de 18 ani, 60 de copii „s-au pierdut” şi că în acest an nu vor mai beneficia de cadouri din partea primăriei decât aproximativ 220 de copii.

Jucării de pluş şi rucsacuri
Reprezentanţii Primăriei s-au consultat deja cu angajaţii şi au stabilit de comun acord ca numai 30 de lei să fie cheltuiţi pe dulciuri, diferenţa urmând să fie completată cu diverse obiecte. „Ne-am gândit să cumpărăm copiilor cu vârsta până în 4 ani jucării uriaşe, pluşate. Cei între 4 şi 10 ani vor fi răsplătiţi cu tot felul de jocuri educative, iar cei mai mari dintre ei vor primi rucsacuri” afirmă Elsa Joantă.
De partea cealaltă, cei 6.333 de preşcolari şi elevi ai claselor I-VIII, vor primi rechizite în valoare de 15 lei. „Ne-am gândit că, oricum părinţii le vor lua dulciuri, aşa că rechizitele vor reprezenta o surpriză plăcută, credem noi” a mai spus Elsa Joantă cea care subliniază faptul că în acest an, din cauza bugetului restrâns, s-a renunţat la acordarea de cadouri şi elevilor de liceu cu o situaţie financiară precară.

Părerile giurgiuvenilor sunt împărţite:
 „Dacă tot s-au gândit să aloce suma asta de bani, eu cred că ar fi normal ca fiecare copil să primească aceaşi sumă de bani pentru cadouri (Gheorghe Anca, 38 ani, taximetrist).

"Nu mi se pare normal. Ar trebui să facă altceva cu banii ăştia. În oraş este mizerie, de ce nu se curăţă mai des?" (Lucreţia Paraschiv, 53 ani).

"Foarte bine că s-au aprobat aceste sume de bani. Până la urmă este vorba de copii" (Sorin Păun, 33 ani).

"Pentru pensionari de ce nu dau cadouri? M-am săturat de şmecheriile de la Primărie" (Aura Tomescu, 47 ani, casnică).

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite