Prima zi de şcoală. Vezi dacă şcolile din Giurgiu sunt pregătite să-şi primească elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile din Giurgiu au primit în procent de 100% autorizaţia de funcţionare
Şcolile din Giurgiu au primit în procent de 100% autorizaţia de funcţionare

Anul şcolar a început în condiţii normale pentru elevii din Giurgiu. În toate cele 89 de unităţi de învăţământ din judeţ, cu personalitate juridică, lucrările de igienizare şi curăţenie s-au finalizat încă de săptămâna trecută, iar clasele sunt pregătite să-şi primească elevii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu, micile reparaţii şi curăţenia au fost făcute din fonduri proprii sau din bugetele consiliilor locale.
„Până vineri după-amiază, 93% dintre unităţile de învăţământ din judeţ obţinuseră autorizaţia de funcţionare. În cazul celor din municipiu, autorizaţiile au fost eliberate în proporţie de 100%”, a spus Georgeta Stănescu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Giurgiu.
Una dintre unităţile de învăţământ din judeţ care nu a primit încă autorizaţia de funcţionare este şcoala din comuna Iepureşti. În general, şcolile cu probleme sunt cele care nu au apă curentă sau unde nu există înţelegere între autorităţile locale şi conducerea şcolilor respective.

Curăţenie din fonduri extrabugetare

Şcoala generală „Academician Marin Voiculescu” a cheltuit 10.000 de lei pentru curăţenia sălilor de clasă, laboratoarelor şi grupurilor sanitare.
„Am făcut curăţenia cu personalul şcolii iar banii au venit din fonduri extrabugetare iar suma cheltuită  se ridică la aproximativ 10.000 lei. Sălile sunt pregătite, la fel şi laboratoarele care au fost vopsite cu lavabilă”, a spus Iolanda Ionescu, directorul şcolii generale „Academician Marin Voiculescu”.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite