Prim pas spre normalitate. Un corp de clădire al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, reabilitat după aproape cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Onoarea de a "descuia" uşa clădirii reabilitate i-a revenit fostului director al liceului, prof. Ion Dincă
Onoarea de a "descuia" uşa clădirii reabilitate i-a revenit fostului director al liceului, prof. Ion Dincă

Începând de vineri, 4 noiembrie, corpul de clădire C2 al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu este gata să preia după aproximativ cinci ani o parte dintre elevii instituţiei de învăţământ. Acesta cuprinde şase săli de curs care au fost reabilitate şi complet utilate graţie contribuţiei unor sponsori.

C2 este primul dintre cele trei corpuri intrate în reparaţii capitale încă din anul 2007 care este reabilitat în totalitate, iar întâmplarea a făcut ca acesta să fie inaugurat chiar în ziua în care „Colegiul” împlineşte 142 de ani de la înfiinţare.

Fondurile alocate „cu pipeta” de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a determinat o serie de foşti elevi şi profesori ai liceului să înfiinţeze în primăvară Asociaţia „Pro Maiorescu”, asociaţie care să atragă sponsorizări pentru grăbirea lucrărilor.

Mutarea s-a dovedit inspirată pentru că, în numai câteva luni, unul dintre cele trei corpuri a fost reabilitat. În afară de Consiliul Judeţean Giurgiu care a contribuit cu 200.000 de lei, restul costurilor au fost suportate de afacerişti, organizaţii şi persoane fizice. Cele mai importante contribuţii le-au avut  oamenii de afaceri Nicolae Barbu şi Florian Nicolae (ambii cu câte 100.000 de lei) şi Clubul Rotary Danubius Giurgiu care a utilat cele şase săli de curs cu mobilier.

Probele pentru energie termică se fac peste două zile

„Totul este funcţional în proporţie de 99%. A fost o muncă contracronometru, însă suntem mulţumiţi de rezultate. Există deja apă curentă, electricitate iar luni se vor face probe la calorifere pentru căldură” a declarat George Csender, vicepreşedintele Asociaţiei „Pro Maiorescu” care a subliniat faptul că cele mai mari probleme le-a ridicat acoperişul clădirii.

Conform acestuia, pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesare aproximativ 4 milioane de lei (aproximativ un milion de euro).

Cele şase săli de curs date în folosinţă vor prelua începând de luni 12 clase (şase dintre cele care învaţă dimineaţa şi şase care învaţă după-amiaza). Până acum, aproximativ 700 dintre cei peste 900 de elevi ai liceului, erau nevoiţi să înveţe în condiţii greu de imaginat în clădirea fostului internat, clădire proiectată pentru a „suporta” 100 de persoane.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite