Permise reținute și amenzi de sute de lei, statistica acțiunilor derulate de rutieriștii giurgiuveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto : Arhivă
Foto : Arhivă

Acțiunile derulate de agenții de circulație se lasă de fiecare dată cu sancțiuni contravenționale pentru conducătorii auto prinși că încalcă regulile de circulație. În ultimele zile, polițiștii giurgiuveni au dat peste 120 de sancțiuni, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la mai mult de 14.000 lei.

Poliţiştii Serviciilor Rutier şi de Ordine Publică au desfășurat acţiuni cu efective mărite, în sistem integrat, pe şoselele giurgiuvene pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi conştientizarea conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
123 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor de autovehicule și mopede, valoarea acestora ridicându-se la 13.220 lei. De asemenea, opt conducători auto au rămas pietoni după ce le-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice și alți trei conducători auto s-au ales cu certificatele de înmatriculare reținute.

Conducători beți la volan

Un tânăr, în vârstă de 25 ani, din Giurgiu, a fost tras pe dreapta în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Mihai Viteazu. Polițiștii și-au dat seama că șoferul era băut și în urma testării, aparatul Drager a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.
Tot sub influența băuturilor alcoolice era și o șoferiță, în vârstă de 36 ani, din comuna Singureni, judeţul Giurgiu. În timp ce conducea un autoturism pe D.N.5, în localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu, femeia a fost oprită de agenții de circulație. În ruma verificărilor, s-a constatat că avea permisul de conducere suspendat şi că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Șoferița a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi acum este cercetată în stare de libertate pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis de conducere şi refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite