Povestea Cristiţei Hâncu, mamă-eroină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia în vârstă de 43 ani a adus pe lume nouă copii: trei băieţi şi şase fete. Mama celor nouă copii nu-şi regretă nicio sarcină, dovada  fiind faptul că nu şi-a abandonat niciun copil, în ciuda condiţiilor materiale precare în care trăieşte. Ultimul copil are o săptămână.

După primii patru născuţi, Cristiţa a vrut să mai aducă pe lume un băiat, dar n-a fost să fie. Norocul nu i-a surâs nici la următoarele cinci naşteri, aducând pe lume numai fete. Ultimul copil are o săptămână şi deja şi-a cunoscut fraţii.
Povestea Cristiţei Hâncu, din comuna Izvoarele, este una pe care rar ţi-e dat să o întâlneşti în Giurgiu. La 43 ani, femeia povesteşte cu mândrie că a avut până acum nouă naşteri, toate normale şi fără complicaţii. În timp ce unele femei îşi programează până şi zodia şi ziua în care să micuţul lor să se nască, giurgiuveanca n-a ţinut cont de programări şi nici de părerea celor din jur. Primul copil a venit pe lume când ea avea doar 17 ani, iar următorii trei la intervale de doi ani. După ce tatăl acestora a decedat, femeia s-a recăsătorit şi a continuat să-şi mărească familia. Atât ea, cât şi actualul soţ şi-au dorit să aibă cu orice preţ un băiat împreună. Soarta n-a ţinut cu ei şi, în ultimii opt ani, Cristiţa a adus pe lume încă patru copii, toate fete.
„Cea mai mică fată are trei ani şi cel mai mare copil, primul pe care l-am născut, a împlinit 25 ani. Nu m-am gândit niciodată sa fac avort şi nici să-i părăsesc, mi i-a dat Dumnezeu. Sunt ai mei şi îi iubesc pe toţi”, povesteşte mama.

Al nouălea copil la 43 ani

Femeia recunoaşte că nu i-a fost uşor să-şi crească cei opt copii şi să le asigure acestora hrana în fiecare zi. A muncit cu ziua de cele mai multe ori şi aşa a reuşit să câştige ceva bani în fiecare lună.
„Nu mi-a fost uşor dar i-am ţinut pe toţi lângă mine, i-am strâns la pieptul meu mereu şi aşa am mers mai departe. Nu m-am gândit să-i părăsesc nici când mi-a murit primul soţ. Am muncit şi eu pe unde am putut şi mi i-am crescut. Cu ce câştigam pe unde munceam şi cu alocaţiile copiilor şi ajutorul de la stat ne-am descurcat”, mai spune Cristiţa.
Alexandra este cel de-al noulea copil. Are şapte zile şi s-a născut în a patra zi a noului an la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Vârsta înaintată nu i-a creat probleme femeii care a născut normal, fără complicaţii.
„E cadoul pe care îl duc şoţului meu. Dacă n-a fost să fie băiat asta e, ghinionul nostru dar o s-o iubim la fel cum îi iubim şi pe ceilalţi. E sănătoasă, e cuminte, nu plânge noaptea şi mi-e tare trag de ea”, a mai spus giurgiuveanca.
Cristiţa Hâncu n-are de gând să renunţe şi este hotărâtă să mai încerce până când norocul îi va surăde din nou şi va da naştere unui băiat.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite