Poliţistul contrabandist: „Am făcut-o ca să-mi ajut familia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul: Giurgiuveanul a lucrat timp de nouă ani în cadrul DPIR Giurgiu
Arhivă Adevărul: Giurgiuveanul a lucrat timp de nouă ani în cadrul DPIR Giurgiu

Poliţistul giurgiuvean prins la Ruse cumpărând ţigări de contrabandă spune că şi-a riscat libertatea din cauza salariului de mizerie. Gigi P. (40 de ani) a fost prins în flagrant de procurorii bulgari în noaptea de 5 spre 6 ianuarie şi a fost judecat în procedură de urgenţă, primind 3 ani de puşcărie cu suspendare.

După 17 ani de activitate în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu, dintre care mai mult de jumătate ca „mascat” la Detaşamentul de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă (DPIR), Gigi P. a fost arestat pentru trafic de ţigări de contrabandă. El a fost prins cumpărând 16 baxuri cu ţigări de la un contrabandist bulgar.
Imediat după ce a ajuns în arest, el şi-a dat demisia din poliţie. „Am plătit dându-mi demisia din poliţie. Mi-a plăcut foarte mult meseria de poliţist dar viaţa m-a determinat să recurg la acest gest necugetat, nu pentru a-mi satisface anumite mofturi, ci pentru a-mi ajuta familia”, a mărturisit Gigi P. pentru „Adevărul de Seară”.

Salariu, redus aproape la jumătate

Fostul poliţist spune că în cei nouă ani de activitate la DPIR Giurgiu nu a primit „atenţiile” oferite de cei pe care i-a încătuşat. Acum însă, după reducerile salariale din sistem, grijile l-au determinat să caute o sursă de venit suplimentară pentru a-şi întreţine familia. Din cei 2.700 lei pe care îi primea anul trecut, ca salariu, Gigi P. a primit în ianuarie doar numai 1.300 lei.
„Dacă aveam un salariu decent nu făceam acest gest. Vroiam să vând ţigările ca să câştig un ban în plus! Sărăcia m-a împins aici. Nimeni nu m-a forţat! Ceea ce am făcut, am făcut singur! Ghinionul meu”, mai spune fostul agent care îşi caută acum de muncă în mediul privat. „Mă sună prietenii şi mă roagă să lucrez pentru ei, pentru un salariu mult mai mare. Am rămas surprins”, a mai spus fostul poliţist.

În arest, cu capul pe geacă

Gigi P. şi-a revăzut familia şi fiica de 14 ani după două zile petrecute în arestul Poliţiei din Ruse, Bulgaria. A dormit pe un pat de lemn, iar perna şi-a improvizat-o din propria geacă. „Când le-am spus bulgarilor care a fost motivul pentru care am făcut această faptă m-au consolat. Ştiau că mi-am riscat libertatea pentru familia mea. Mi-au adus mâncare, cafea şi tot ce am avut nevoie”, a povestit giurgiuveanul.
„Colegii care mă condamnă să se gândească la faptul că pentru bunăstarea familiei mele sunt în stare de orice şi mă rog la Dumnezeu să nu treacă nici unul dintre ei prin ce am trecut eu. Aş fi fost de condamnat dacă tâlhăream, furam sau violam. A fost clipa mea de nebunie!”, adaugă  Gigi P.

„Unul dintre cei mai buni luptători ai noştri!”

Colegii lui Gigi P. spun că acesta era un model pentru ceilalţi, unul dintre cei mai buni luptători ai DPIR şi un bărbat de o corectitudine rar întâlnită. Fostul său şef, Ion Vrănceanu a spus pentru „Adevărul de Seară” că e regretabil gestul său şi că nimeni nu se aştepta, el fiind unul dintre cei mai buni agenţi ai DPIR.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite