Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul care l-a bătut pe primarul din Iepureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu (IPJ) a emis la finele săptămânii trecute un comunicat de presă prin care face unele precizări cu privire la scandalul de joi, 8 martie, din comuna Iepureşti.

Conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, scandalul a pornit în jurul orei 12.00 din cauza unei acţiuni a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Giurgiu de punere în legalitate a cetăţenilor comunei care aveau cărţile de identitate expirate.

„Pe timpul acţiunii a avut loc un conflict spontan în urma căruia primarul Gheorghe Păunescu a fost agresat fizic în sediul primăriei Iepureşti de C. Ion-Cezar, de 42 de ani, din localitate” se arată în comunicat.  Acesta a fost acuzat de ultraj.

CITEŞTE ŞI: Primar din judeţul Giurgiu a fost bătut crunt în sediul Primăriei

Chiar dacă poliţia nu a divulgat numele complet al agresorului, acesta se potriveşte oarecum declaraţiei lui Gheorghe Păunescu care a spus că a fost bătut de preşedintele PDL Iepureşti şi fratele acestuia.

"Au intrat peste mine în primărie în timp ce acolo erau mai multe persoane care veniseră să îşi scoată buletin. Asta s-a întâmplat. Am fost bătut de Ceauşu Costin şi Cezar, fratele lui. Ei au intrat peste mine în primărie”.

Sâmbătă, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu propunerea de declinare a competenţei.

Anul şi scandalul la Iepureşti
Gheorghe Păunescu nu se află la primul eveniment de acest gen, practic în fiecare an numele primarului din Iepureşti fiind implicat în tot felul de scandaluri.

În anul 2008, după ce a fost ales primar, casa acestuia a fost atacată de necunoscuţi, incidentul fiind pus pe seama adversarilor săi politici.

Un an mai târziu, primarul şi viceprimarul s-au luat la bătaie, acesta din urmă acuzându-l pe Gheorghe Păunescu că l-ar fi lovit cu capul de un geam.

În 2010, casa primarului din Iepureşti a fost din nou atacată, de această dată cu sticle incendiare. Gheorghe Păunescu relata la acea vreme: „Ca şobolanii ardeam, pentru că eu dormeam, dacă eram singur muream. Luase foc terasa, dar copiii au reuşit să stingă incendiul. Ştiu cine sunt, sunt 100% sigur, nu am însă dovezi, dar mă consult cu un avocat şi măcar ca suspecţi să-i cheme la detectorul de minciuni” a spus Păunescu, sugerând că atacul a fost pus la cale de adversarii săi politici din PDL.

Din cauza neînţelegerilor din cadrul Consiliului Local, din anul 2008 şi până acum, majoritatea şedinţelor nu s-au ţinut măsura ducând la blocarea bugetului. S-au adus în discuţie dizolvarea Consiliului Local şi chiar organizarea unui referendum pentru schimbarea primarului, văzut de unii drept principalul vinovat pentru haosul din comună.

Nici anul 2011 nu ascăpat de scandaluri, Comisariatul Judeţean Giurgiu al Gărzii de Mediu (CJGGM) acuzându-l pe Gheorghe Păunescu de faptul că nu a închis gropile de gunoi din comună, Iepureşti alături de o altă localitate giurgiuveană, Ogrezeni, fiind singurele din ţară aflate în această situaţie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite