Poliţiştii giurgiuveni vor ieşi luni în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii giurgiuveni vor ieşi luni în stradă
Poliţiştii giurgiuveni vor ieşi luni în stradă

Liderul de sindicat al poliţiştilor giurgiuveni, Nelu Dragomir, a declarat că luni dimineaţă mai mulţi poliţişti din oraşele apropiate de Bucureşti vor picheta sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Decizia a fost luată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) ca urmare a deciziei ministrului Traian Igaş de a reduce norma de hrană în cazul poliţiştilor de la 700 de lei la 150 de lei dar şi împotriva legii disponibilizărilor care ar urma să fie „reactivată”.

„I-am anunţat deja pe colegi şi sunt hotărâţi să meargă cât mai mulţi la Bucureşti. În cei 30 de ani de carieră nu am văzut să existe o asemenea tensiune în rândul poliţiştilor. Parcă nici elan nu mai avem să documentăm, să căutăm probe, să prindem răufăcători în cazul în care nu mai avem siguranţa zilei de mâine” a declarat Nelu Dragomir care a spus că la protestul de luni vor participa aproximativ 50 de poliţişti giurgiuveni aflaţi în concediu.

Liderul de sindicat a subliniat că este posibil ca luni să aibă loc proteste de amploare la care vor veni poliţişti din toată ţara în cazul în care pichetarea de luni va rămâne fără ecou.

Vor să plece la cules de căpşuni
Conform declaraţiilor lui Nelu Dragomir, cei mai afectaţi de reducerea normei de hrană sunt agenţii de poliţie intraţi de curând în sistem. Aceştia vor să se autosuspende pentru o perioadă de doi sau trei ani pentru a pleca la muncă în străinătate.

„Mai mulţi poliţişti tineri au spus că dacă autosuspendările vor fi acceptate sunt dispuşi să facă acest lucru şi să meargă la cules de căpşuni în străinătate sau să se facă şoferi de tir. Cei mai mulţi dintre ei nici nu au împlinit 24 de ani şi aveau salarii de maxim 1.300 de lei. Acum cu reducerea normei de hrană, cu ce mai rămân în condiţiile în care au rate de achitat, au chiriii de plătit şi nu sunt căsătoriţi” a mai spus Dragomir care a subliniat faptul că norma de hrană se acordă din anul 1940 şi că până acum nimeni, niciodată, nu s-a gândit să o reducă.

Liderul de sindicat nu mai crede nici în promisiunile guvernanţilor şi spune că în momentul în care se cere performanţă şi incoruptibilitate din partea poliţiştilor trebuie să se asigure logistica necesară. „Sporul ăsta de hrană se dă din anul 1940. Nimeni nu a tăiat până acum din el. S-au gândit să o facă cei care stau acum în clădirea de unde a fugit Ceauşescu cu elicopterul”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite