Poliţist: „Vom ajunge să culegem căpşuni în Spania din cauza salariilor mici!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre angajaţii din sistem au plecat astăzi la Bucureşti pentru a participa la mitingul organizat împotriva măsurii guvernanţilor de a le tăia 550 de lei din raţia de hrană.

Nelu Dragomir, cel care prezintă interesele poliţiştilor din Giurgiu, în calitate de lider sindical, a explicat greutăţile prin care trece un agent pentru a putea supravieţui din salariu.

Acesta susţine că un angajat al Poliţiei, care are cinci ani vechime, trebuie să se descurce cu cel mult 1.300 de lei lunar, leafa maximă pe care o poate primi.

După noile decizii ale guvernanţilor, care au anunţat că vor tăia banii aferenţi raţiei de hrană, salariile se vor micşora şi mai mult.

„Un tânăr care are o vechime mai mică de 5 ani câştigă maximum 1.300 de lei. Luna aceasta va lua 800 de lei. După ce plătesc ratele şi chiriile nu mai rămân cu nimic. În ritmul ăsta vor fi plini de datorii” a declarat Nelu Dragomir, liderul de sindicat al poliţiştilor giurgiuveni. Acesta spune că tinerii poliţişti au ajuns să se împrumute la rude şi la prieteni şi că sunt tentaţi să renunţe la uniforma de poliţişti pentru a deveni şoferi de tir sau căpşunari.

Tot mai puţini protestatari
Liderul de sindicat a spus înainte de plecarea spre Bucureşti spune că numărul celor care au ales să i se alăture la protest este unul scăzut de frica disponibilizărilor.

„Celor mai mulţi dintre colegi le este frică să participe la aceste mitinguri. Le-am explicat de nenumărate ori că nu rezolvăm nimic dacă stăm pe loc. Avem posibilitatea să ne organizăm şi să ieşim în stradă pentru a ne cere drepturile. Este totul legal, nu ne pot da afară pe toţi”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite