Policlinica va fi modernizată cu 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de 20 de ani în care Policlinica a fost “sărită din schemă” de fiecare dată când a fost vorba de modernizare sau reabilitare, autorităţile giurgiuvene au un plan de “transformare”.

Dacă în vară au fost demarate o serie de lucrări în interiorul clădirii, de această dată a fost elaborat un proiect pentru schimbarea totală a exteriorului clădirii. Este vorba de programul naţional de creştere a eficienţeii energetice şi utilizare a surselor regenerabile de energie în sectorul public aprobat de Ministerul Dezvoltării în anul 2008, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 2,1 milioane de lei.
“Peste aproximativ doi ani, Policlinica va avea o altă faţă. Avem un plan prin care vrem să refacem anveloparea clădirii. Vor fi puse geamuri termopan, vor avea loc placări cu polistiren, iar acoperişul va fi refăcut în totalitate” a declarat pentru “Adevărul de Seară” Traian Paraschivescu, directorul executiv adjunct al Serviciului de Logistică, Aprovizionare şi Deservire din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.
Reprezentantul Consiliului susţine că proiectul privind reabilitarea Policlinicii a fost trimis spre analiză Ministerului Dezvoltării încă din luna februarie, însă de-abia la sfârşitul lui noiembrie a fost primis un răspuns la această solicitare.
“Au trecut aproape zece luni şi sincer nu mai credeam că vom primi răspuns. Nu vreau să comentez durata aceasta, important este că am primit răspunsul până la urmă, iar el este favorabil” susţine Traian Paraschivescu. Acesta a subliniat faptul că nu poate preciza o dată exactă pentru începerea lucrărilor, însă a afirmat că în 2013 giurgiuvenii vor avea o Policlinică modernă.

Au vândut cabinetele medicale
Intenţia de modernizare a Policlinicii a început la finele lui 2008 odată cu apariţia ordonanţei nr. 68/2008 care oferea posibilitatea autorităţilor locale şi judeţene de a scoate la vânzare cabinetele medicale. Conform spuselor lui Traian Paraschivescu, Consiliul Judeţean Giurgiu a vândut în Policlinică aproximativ 40 de cabinete, ceea ce face ca în acest moment aproape jumătate din clădire să fie una privată.
“Nu au fost cumpărate toate cabinetele. Câteva spaţii sunt mai mici şi nu au prezentat deocamdată interes, iar altele sunt date în folosinţă gratuită către alte instituţii din domeniul medical cum ar fi Spitalul Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică sau IML-ul” a mai spus directorul executiv adjunct.
Acesta susţine că banii obţinuţi din vânzarea cabinetelor medicale, peste 400.000 de lei, au fost reinvestiţi în lucrări de “modernizare” a interiorului. “În luna iulie am început o serie de lucrări a interiorului comun. S-a vopsit, s-a schimbat reţeaua electrică, au fost puse o serie de calorifere şi s-au modernizat toaletele. Toate acestea au costat în jur de 300.000 de lei” a conchis Paraschivescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite