Piaţa imobiliară din Giurgiu dă reale semne de dezgheţ. Numărul întabulărilor la OCPI Giurgiu este în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cererilor pentru întabulare, depuse la OCPI Giurgiu, a crescut
Numărul cererilor pentru întabulare, depuse la OCPI Giurgiu, a crescut

După ce, în prima jumătate a anului, cu greu se putea discuta despre tranzacţii imobiliare, în ultimele luni s-a constatat o creştere a tranzacţiilor imobiliare la nivelul agenţiilor de profil din municipiu.

După cum declarau surse din cadrul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Giurgiu, numărul de întabulări (necesare în cadrul oricărei tranzacţii imobiliare) a crescut, faţă de primul trimestru al acestui an, cu şapte procente.

„Discutăm despre o dinamică permanentă a numărului de cereri, dar în ultima vreme avem de-a face cu o creştere constantă”, afirmau aceleaşi surse.

Costurile eliberării documentelor nu au suferit mari modificări faţă de anii trecuţi, spre exemplu, o întabulare „la prima mână” , pe baza titlului de proprietate, fiind gratuită.

Întabulările doar cu certificat de moştenitor costă circa 120 de lei, în timp ce cele ce urmează a fi emise pe baza unui titlu de proprietate şi a unei sentinţe judecătoreşti pronunţate în perioada 2008 – 2011 sunt taxate în funcţie de vechime şi de suprafeţele de teren.

Eliberarea documentelor se face, în medie, între 7 şi 21 de zile lucrătoare de la data depunerii dosarului, pentru cererile în regim de urgenţă achitându-se o taxă suplimentară, de patru ori valoarea documentului ce urmează a fi eliberat.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite