Petre Roşu, secretarul municipiului Giurgiu: “Reorganizarea poliţiei locale, profund discriminatorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Secretarul municipiului Giurgiu, Petre Roşu, a declarat marţi, 8 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul de lege care vizează reorganizarea poliţiei locale este unul discriminatoriu, iar adoptarea sa în forma actuală ar aduce mari deservicii comunităţilor locale.

Recent întors de la Adunarea Generală a Secretarilor Municipiilor din România (AGSMR) care a avut loc săptămâna trecută la Piteşti, Petre Roşu susţine că unul dintre punctele fierbinţi ale întâlnirii a reprezentat-o proiectul de lege privind reorganizarea poliţei locale.

“Dacă s-ar adopta în forma existentă acum, primăriile nu vor mai putea avea control asupra poliţiei locale, ci numai Ministerul Administraţiei şi Internelor” a declarat Petre Roşu.

Conform acestuia, proiectul de lege prevede ca o parte dintre funcţionarii publici (poliţiştii) din structurile MAI să fie transferaţi în structurile poliţiei locale însă cu salariile pe care le aveau în cadrul ministerului. În opinia lui Petre Roşu, această măsură ar duce la un dezechilibru total între salariaţi.

“Ar fi o lege profund discriminatorie. Poliţiştii locali au o salarizare inferioară celor din poliţia naţională. În proiectul de lege se spune că vor veni funcţionari cu acelaşi salariu din minister însă nu se arată şi sursele de finanţare” a mai spus Petre Roşu.

Un alt punct care deranjează administraţiile locale este faptul că la promovările în funcţii de conducere vor avea acces numai funcţionarii publici veniţi din structurile MAI, lucru care ar duce ca directorii poliţiilor locale să fie subordonaţi şefilor poliţiilor judeţene.

“Toţi secretarii prezenţi la întrunire au fost nemulţumiţi de acest proiect de lege. Vom face propuneri clare pentru ca proiectul să fie modificat. Din păcate noi avem doar rol de consultare. Sper ca de data aceasta să se ţină cont şi de părerea noastră” a conchis secretarul municipiului Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite