Peştele este „la putere” în acest week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparatele din peşte au preţuri cuprinse între 8 şi 50 de lei
Preparatele din peşte au preţuri cuprinse între 8 şi 50 de lei

Cunoscut pentru calitatea mâncărurilor şi imaginaţia bucătarilor, restaurantul „Perla” îi aşteaptă pe giurgiuveni şi în acest week-end să guste din mâncărurile special preparate pentru ei. Situat în apropierea Portului, acesta este locul de întâlnire al tuturor gurmanzilor şi al pretenţioşilor care doresc să fie serviţi ca la carte.

Cum ne aflăm în plin post al Crăciunului, iar profilul localului este unul pescăresc, „dezlegările la peşte” de mâine şi poimâine reprezintă o nouă posibilitate de „răsfăţ culinar”. Saramura de crap, Somnul a la Perla, borşul pescăresc, plachia, obleţeii prăjiţi în ulei sau zacusca de peşte toate acestea „asortate” cu mămăliguţă, castraveciori muraţi sau mujdei vor satisface cu siguranţă cele mai exigente gusturi.
Pentru „excentrici” există şi reţetele mediteraneene având la bază fructele de mare, macroul şi somonul. „Spaghetele cu somon afumat şi vodcă”, „Salata scandinavă cu somon afumat, muştar şi sos dulce” sau „Rulourile de peşte cu salată rucola” sunt reţete exotice pe care aţi putea să le încercaţi dacă aveţi curaj. De asemenea vă puteţi delecta cu peşti-spadă sau sturioni proaspeţi dar şi cu „obişnuiţii” crapi româneşti sau „răpitori” precum somn, şalău ori ştiucă.
Toate aceste „bunătăţi” pot fi  „udate” cu vinuri de cea mai bună calitate, remarcându-se cele provenite din podgoriile Sâmbureşti, Judvei, Murfatlar sau Segarcea. Orarul este unul atractiv (găsiţi deschis între orele 9.00 şi 24.00), iar preţurile sunt pentru orice buzunar. Acestea încep de la 8 lei (borş pescăresc), majoritatea reţetelor care au la bază peştele costând între 20 şi 30 de lei. Notă discordantă fac sturionii (în special cega) care pot fi consumaţi pentru 50 de lei. Atmosfera distinsă şi sunetul valurilor Dunării care se „sparg” în apropierea localului vă vor oferi cu siguranţă o experienţă unică.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite