Peste două mii de intervenţii ale SMURD-ului în judeţul Giurgiu. În top se află solicitările venite de pe raza municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto:arhivă
foto:arhivă

În primele trei trimestre ale lui 2011, SMURD-ul giurgiuvean a fost solicitat la 2320 de cazuri, majoritatea venite de pe raza municipiului nostru, declară coordonatorul SMURD pentru judeţul Giurgiu, Anca Ruşanu.

Cele patru ambulanţe de tip B care deservesc Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” (ISU) al judeţului Giurgiu, au intervenit atât în solicitări legate de accidente de circulaţie, cât în mod special pentru boli cronice sau acute, în localităţi unde intervenţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă era îngreunată.
Cele patru ambulanţe SMURD sunt repartizate astfel: una deserveşte municipiul Giurgiu (operaţională din 6 iunie 2009), una se află în comuna Mihai Bravu (operaţională din decembrie 2009) şi deserveşte zona mediană a judeţului, cea de a treia în cadrul Gărzii Găujani (operaţională din 15 iunie 2010) şi deserveşte zona de sud, iar ultima se află la Ghimpaţi (operaţională din august 2010), deservind zona de nord.
„Până la finele acestui an, ISU Giurgiu va mai fi dotat cu alte trei autospeciale de lucru cu apă şi cu spumă, dar şi cu alte două ambulanţe de tip SMURD. De precizat este faptul că şi autospecialele de intervenţie cu apă şi spumă sunt dotate cu truse de acordare a primului ajutor, iar servanţii acestora sunt instruiţi în acordarea acestui prim ajutor”, declară comandantul ISU, lt.col. Emil Apostol.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite