Peste 90% din ajutoarele pentru persoane defavorizate au fost distribuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, au fost distribuite către persoanele defavorizate din municipiu 176,7 tone de alimente, pentru un număr de 5183 de persoane (1644 persoane cu handicap gradul 1 şi 2, 1843 beneficiari ai ajutorului social, 665 de pensionari, 430 de şomeri şi 601 persoane trecute pe liste suplimentare).

Cantitatea totală de alimente care a rămas de distribuit este de 29,7 tone, aferente unui număr de 873 de beneficiari.

Cei care beneficiază de ajutoarele alimentare venite de la Uniunea Europeană sunt familiile şi persoanele singure, care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la venitul minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi nu depăşesc 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

„Pe lângă persoanele aflate pe lista permanentă aflată la sediul direcţiei noastre, mai sunt beneficiari care se încadrează în aceste categorii dar care, din diverse motive, au fost omişi la întocmirea listelor. Aceştia se prezintă la sediul nostru cu documente doveditoare şi sunt trecuţi pe o listă separată”, declara, pentru Adevărul, Viorica Bănescu, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite