Peste 200 de elevi din Giurgiu s-au înscris până acum pentru taberele şcolare. Cea mai ieftină tabără este la Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii elevi giurgiuveni au plecat în tabără pe 20 iunie şi urmează să se întoarcă acasă duminică, 26 iunie. Până acum, 200 de elevi s-au înscris pentru taberele şcolare iar printre destinaţiile preferate sunt Sinaia, Alba şi Neamţ.

S-a terminat cu şcoala, iar elevii şi-au pregătit deja bagajele pentru o vacanţă în centrele de agrement puse la bătaie la nivel naţional de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret(ANST). Chiar dacă este criză, părinţii au căutat resurse pentru a-şi trimite copiii în scurte vacanţe. Plecările elevilor giurgiuveni sunt planificate în zece serii. Prima a plecat pe 20 iunie, iar ultima se va caza în centrele de agrement în perioada 31 august – 06 septembrie. Plafonul maxim aprobat de  ANST este de 402 lei pe sejur.
„Am avut medii foarte bune acum, iar mama mi-a spus că mă recompensează cu o tabără. M-am bucurat pentru că îmi plac drumeţiile, îmi place să călătoresc şi să cunosc locaţii noi. O să merg la Sibiu în august”, a spus Cristian Danciu, un elev de clasa a VII-a.
Cele mai multe locaţii puse la bătaie sunt în Sibiu, unde elevii şi profesorii pot opta între Youth Hostel Păltiniş, Sălişte, Ocna Sibiului, Râul Sadului şi Cisnădioara, aceasta din urmă fiind o localitate foarte cunoscută pentru activităţile culturale organizate, monumente istorice, dar şi atracţiile turistice. Pentru aceste locaţii preţul pentru o zi de cazare variază între 57 şi 60 de lei, tarifele incluzând cazarea şi masa, preţul unui sejur fiind cuprins între 342 şi 360 de lei.
„Eu o să merg împreună cu o colegă, profesoară de matematică, într-o tabără de pregătire, la matematică. Vom pleca în luna septembrie, la Voineasa”, a spus Florin Bădica, profesor de educaţie fizică.

20 de lei la Sovata

Cea mai ieftină tabără este în Mureş, la Sovata, unde tariful pentru o zi este de 20 de lei, preţul vizând doar cazarea, masa fiind în grija elevilor şi profesorilor. Posibilităţile de recreere sunt însă multiple, de la săli de jocuri, cinematograf, bazine acoperite până la excursii la Vârful Cireşelu.
Printre cele mai scumpe tabere este „Dunărica” din apropierea oraşului Zimnicea. Locaţia oferă servicii diverse, inclusiv plimbări cu vaporaşul pe Dunăre. În urmă cu patru ani tabăra Dunărica, singura din Teleorman, a fost supusă unor ample lucrări de reparaţii şi modernizare, condiţii de cazare şi masă putând fi asigurate la un nivel de 100 de locuri pe serie.
“Giurgiu nu a fost inclus printre locaţiile destinate taberelor şcolare şi asta pentru că nu avem o locaţie de agrement, o tabără”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Cristina Badea, reprezentant Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite