“Pentru copiii noştri, tot ce este mai bun”,

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este sloganul  Asociaţiei părinţilor elevilor din învăţământul preuniversitar din Şcoala “Academician Marin Voiculescu”

Şcoala nr.8 din Giurgiu a înfiinţat de curând prima Asociaţie proprie a părinţilor. Membrii fondatori ai acestei asociaţii îşi propun să contribuie  la îmbunătăţirea condiţiilor de învâţământ ale elevilor şi să susţină financiar  proiectele şcolii.Bazată pe  sloganul “Pentru copiii noştri, tot ce este mai bun”,14 părinţi ai elevilor care studiază la Şcoala generală nr. 8 “Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu au avut ideea de a înfiinţa prima Asociaţie a părinţilor elevilor din învăţământul preuniversitar. Aceştia vor face demersurile necesare, pentru ca în cel mai scurt timp asociaţia giurgiuveană să facă parte din Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi- Învăţământ Preuniversitar (FNAP)

Asociaţia cere sprijinul autorităţilor locale

Scopul asociaţiei este de a sprijini Şcoala nr.8 în procesul de realizare a obiectivelor educaţionale, în dezvoltarea, modernizarea şi întreţinerea bazei materiale a şcolii. Totodată se doreşte să fie îmbunătăţit procesul de instruire, educare, formare şi supraveghere a elevilor şi să fie promovată asociaţia atât în faţa autorităţilor locale cât şi în faţa agenţilor economici care pot aduce o mână de ajutor.
“Ne propunem să realizăm foarte multe lucruri, dar totul depinde de fondurile pe care vom reuşi să le atragem de la autorităţile locale şi judeţene, fundaţii şi agenţi economici, care sunt dispuşi să susţină activitatea noastră” a spus pentru “Adevărul de Seară” preşedintele Asociaţiei părinţilor elevilor din învăţământul preuniversitar Giurgiu, Ion Dunăre.
Printre obiectivele asociaţiei giurgiuvene a părinţilor se mai numără şi sprijinirea parteneriatelor educaţionale dintre unităţile de învăţământ şi instituţiile cu rol educativ pe plan intern şi internaţional precum şi acordarea de burse şcolare şi extraşcolare elevilor.
Implicarea părinţilor este primordială Tudorel Pălici este unul dintre cei 14 membrii fondatori ai Asociaţiei de părinţi ai elevilor din Şcoala nr.8, acesta fiind şi membru în comitetul de iniţiativă. “Am o fetiţă în clasa a II-a la Şcoala Generală nr.8 şi îmi doresc să aibă posibilitatea să participe la concursuri judeţene şi naţionale aprobate de Ministerul Învăţământului, atât la cele cu taxă cât şi la cele fără taxă” ne mărturiseşte Tudorel Pălici.
Vicepreşedintele asociaţiei, Mariana Mitroi a precizat că părinţii trebuie să se implice mai mult în educaţia copiilor lor.
“În activitatea noastră ne bazăm pe faptul că noi, părinţii nu putem sta deoparte atunci când este vorba de viitorul copiilor noştri şi de aceea ne mobilizăm cu toţii şi ne implicăm în procesul educaţional şi în luarea deciziilor ce privesc învăţământul preuniversitar” a spus vicepreşedintele.
Potrivit declaraţiilor preşedintelui Ion Dunăre, Asociaţia de părinţi ai elevilor din Şcoala nr.8 “Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu are statut de persoană juridică, fără scop patrimonial, non guvernamentală, independent de alte instituţii şi apolitică.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite