Pensionarii s-au înghesuit să îşi ridice pachetele cu alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare "pachet" a cântărit şapte kilograme
Fiecare "pachet" a cântărit şapte kilograme

În ciuda frigului şi a ploii, zeci de membri ai Sindicatului Judeţean al Pensionarilor Giurgiu s-au prezentat şi astăzi în incinta hypermarketului Interex pentru a-şi ridica pachetele sociale.

Pentru a beneficia de cele şapte kilograme de produse alimentare în valoare de 31 de lei, pensionarii au trebuit să prezinte carnetele de membru şi bonurile care certifică faptul că pensia încasată este de maxim 600 de lei. În acest an, din cei aproximativ 5.000 de pensionari ai sindicatului, numai 1.300 vor beneficia de pachete sociale. Mâine este ultima zi în care aceştia îşi pot ridica punga cu produse.

Ulei, zahăr, făină ţi orez
Cei 40.000 de lei necesari pentru achiziţionarea celor 1.300 de pachete cu alimente au venit din partea Federaţiei Naţionale a Pensionarilor (11.000 lei) şi a Consiliul Judeţean Giurgiu (5.000 lei), „grosul” sumei provenind din cotizaţia anuală a membrilor Sindicatului Judeţean al Pensionarilor (SJP).
Pachetul conţine doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, două kilograme de orez şi un kilogram de făină, valoarea totală a acestuia fiind de 31 de lei. Un membru cotizează lunar cu un leu, într-un an calendaristic strângându-se suma de 12 lei.
„Nu o să ne ajungă de Sărbători, dar este un cadou binevenit. Ar fi trebuit să ne dea mai multe kilograme de făină” a declarat una dintre beneficiare. „Am venit să ridic pachetul soţiei. Eu nu am primit pentru că am pensia de 700 de lei; o să mă duc să le cer cotizaţia înapoi” a spus Alexandru Tănase, un alt pensionar.
 „Ne pare rău că nu am putut să oferim tuturor membrilor noştri aceste pachete. Au fost selectaţi doar cei cu pensii sub 600 de lei pentru că în acest an, din cauza crizei, nu am mai avut sponsori ca anul trecut” a declarat pentru "Adevărul de Seară" preşedintele SJP, Marcel Vulcan.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite