Pensionarii nevoiaşi primesc ajutoare de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1.270 de pensionari vor primi pachete sociale
1.270 de pensionari vor primi pachete sociale

1.270 de pachete sociale vor fi date, în acest an, din partea Sindicatului Judeţean al Pensionarilor Giurgiu(SJP), membrilor cu venituri mai mici de 600 lei. Fondurile pentru ajutoare provin din bugetul sindicatului în urma strângerii cotizaţiilor din partea membrilor.

1.270 de pachete sociale vor fi date, în acest an, din partea Sindicatului Judeţean al Pensionarilor Giurgiu(SJP), membrilor cu venituri mai mici de 600 lei. Fondurile pentru ajutoare provin din bugetul sindicatului în urma strângerii cotizaţiilor din partea membrilor. De asemenea, odată cu Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Federaţia Naţională a Pensionarilor a repartizat către judeţul nostru 11.300 lei, bani care au fost folosiţi pentru oferirea pachetelor pensionarilor nevoiaşi. Fiecare beneficiar al ajutoarelor va primi produse alimentare în valoare de 32 lei.
„Toţi se bucură să primească aceste ajutoare. Din păcate nu le putem acorda şi celor care au pensii mai mari. Pachetele conţin câte două kilograme de ulei, zahăr, orez şi un kilogram de făină”, a spus Marcel Vulcan, preşedintele SJP.
Cele aproximativ 1.300 de pachete sociale vor fi distribuite începând cu 29 noiembrie, potrivit unui grafic deja stabilit, până pe 3 decembrie.
„Nu este o prevedere a statului nostru să dăm aceste ajutoare dar ne gândim şi la cei săraci. În fiecare an am dat astfel de ajutoare. Anul trecut am avut sponsori şi aşa am reuşit să dăm 3.000 de pachete, acum ne-a fost mai greu”, mai spune Vulcan.
Pensionarii care benefiază în acest an de pactetele sociale au fost înştiinţaţi prin cupoane cu privire la data la care vor putea să-şi ridice alimentele, acestea fiind distribuite atât pensionarilor din municipiu dar şi celor din judeţ prin intermediul celor patru filiale judeţene.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite