Giurgiu: Penele de struţ, fiţa nunţilor în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia ediţie a Târgului de Nunţi şi-a deschis porţile, la Galerii de Artă. Pe lângă rochii de mireasă, costume de ginerică sau decoraţiuni, expozanţii au adus anul acesta ultima modă în materie de nunţi: aranjamente sau chiar buchete din pene de struţ.

Timp de patru zile, cuplurile giuriguvene vor avea ocazia să testeze ofertele şi să-şi pună la cale o nuntă aşa cum şi-o doresc, sau după buget, găsind la Galeriile de Artă rochii de mireasă, costume de ginere, aranjamente florale, decoraţiuni, dar şi dansatori profesionişti care să-I înveţe să valseze la nunta lor.

Mai puţini expozanţi

Numărul expozanţilor la târg este însă mai mic decât în 2010, iar acesta este efectul crizei economice ce a redus numărul nunţilor anul trecut, şi implicit afacerile acestora au început să aibă de suferit.

Însurătoare de criză

„Sunt mai puţini expozanţi decât în 2010, insă furnizorii de astfel de servicii au răspuns invitaţiei de a participa la târg pentru că pe vreme de criză promovarea şi preţurile fac diferenţa. Giurgiuvenii caută nunţi cât mai ieftine şi ca să reducă din cheltuieli preferă să renunţe la aranjamente deosebite, de exemplu”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Nina Cimpoeru, organizatorul târgului.
Anul acesta, o nuntă pentru 100 de persoane ajunge la 3.000 de lei, preţul incluzând doar aranjamentele pentru local, decorarea meselor, vestimentaţia mirilor şi seviciile foto şi video pentru imortalizarea evenimentului.

500 de lei - rochia

„Avem pachete speciale pentru nunţi pentru toate buzunarele. Preţurile variază între 700 şi 1.800 de lei, în funcţie de numărul de invitaţi. E mult mai eficient să apelezi la serviciile unei firme unde le găseşti pe toate decât să umbli după fiecare serviciu în parte”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Irina Mogâldea, reprezentant agenţie de organizări evenimente.
Viitoarele mirese pot găsi la târg o gamă variată de rochii de mireasă, dar şi preţuri pe măsură. Modele „reciclate” din 2010 pot fi cumpărate la preţuri care variază între 350 şi 500 de lei, pe când la modele noi preţul porneşte de la 1.000 de lei.
Reduceri de preţ sunt pregătitţi să ofere şi cameramanii şi fotografii care se ocupă de astfel de evenimente. Sorin Lupaşcu,  fotograf şi cameraman spune că preţurile pe care le practică sunt aproape identice cu cele practicate anul trecut, dar pe perioada târgului oferă reduceri de 10% pentru serviciile sale.

Casetă
Târgul de Nunţi are loc la Galeriile de Artă, rămâne deschis până sâmbătă, între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică până după-amiază, la orele 14.00. În weekend, giurgiuvenii vor putea urmări şi câteva demonstraţii de dans.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite