Patru lăzi cu focoase, dispărute la Giurgiu dintr-un tren care se îndrepta spre Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru lăzi care conţineau 64 de focoase militare au dispărut sâmbătă după-amiază dintr-un tren ce transporta obiecte cu specific militar de la o fabrică din Zărneşti (judeţul Braşov) către Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, dispariţia a fost semnalată în jurul orei 15.30 în gara Giurgiu Nord, la câţiva kilometri de graniţa cu Bulgaria, de către lucrători ai staţiei.

Aceştia au descoperit la unul dintre vagoane sigiliul rupt şi uşa glisantă deschisă. Transportul era unul privat iar paza era asigurată de zece jandarmi giurgiuveni care nu deţineau informaţii despre conţinutul şi numărul lăzilor.

Focoasele dispărute nu sunt periculoase
„Aceste componente care au dispărut nu sunt periculoase şi nu reprezintă muniţie de război. Ele fac parte dintr-un sistem şi doar asamblate cu alte componente pot deveni periculoase” a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Trenul se află în acest moment garat la Giurgiu Nord pentru efectuarea cercetărilor, fiind păzit încă de sâmbătă noapte de mai mulţi jandarmi înarmaţi.

Citiţi mai multe informaţii despre acest subiect mâine dimineaţă în ediţia tipărită a cotidianului „Adevărul” şi pe giurgiu.adevarul.ro




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite