Patriotul de pe strada Gării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Bucur lângă tricolor
Călin Bucur lângă tricolor

Ziua de 1 Decembrie nu i-a lăsat indiferenţi chiar pe toţi giurgiuvenii. Au existat şi excepţii. Dacă unii au preferat să pună steguleţe în miniatură lângă oglinzile retrovizoare ale maşinilor, câţiva le-au lipit de geamuri sau arborat pe balcon.

Călin Bucur (70 ani) a fost cel mai harnic dintre toţi. Bărbatul care deţine un magazin de croitorie pe strada Gării s-a pregătit încă de ieri pentru Ziua Naţională. La etajul „prăvăliei” sale a arborat tricolorul spre nedumerirea majorităţii trecătorilor.

Călin Bucur poza 2

„Nu pot să zic că sunt un mare naţionalist. Sunt alţii mai ceva ca mine. Dar simt nevoia să fac lucrul ăsta pentru cei care s-au jertfit pentru ţară şi pentru faptul că sunt român” spune maestrul Bucur cel care susţine că în faţa caseia are un tricolor care este arborat în permanenţă.

Giurgiuveanul recunoaşte că, după căderea comunismului, i s-a reaprins „flacăra românismului”. „Vizitam Ardealul şi am văzut că toţi aveau drapelul arborat sau în faţa casei. Erau în costume naţionale şi petreceau altfel Ziua de 1 Decembrie. Să îmi fie cu iertare dar noi, cei de pe lângă malul Dunării, nu suntem la fel. Nu e vorba că am fi lipsiţi de educaţie. Cred că nu avem acest spirit” mai spune bărbatul.



Acesta recunoaşte că până în urmă cu ceva timp obişnuia să meargă cu prietenii la un restaurant, să bea ţuică fiartă, să mănânce o friptură şi să vorbească despre Marea Unire dar din cauza vârstei a fost nevoit să renunţe la acest ritual preferând să petreacă în sânul familiei.



Calin Bucur poza 1
Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite