Pastile de slăbit cu sibutramină, în farmaciile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii giurgiuveni pentru protecţia consumatorilor au luat la verificat farmaciile din municipiul şi judeţul Giurgiu şi mare le-a fost mirarea când au descoperit o mulţime de nereguli şi produse expirate.

Astfel, au fost organizate 30 de acţiuni de control la furnizorii de servicii farmaceutice. Potrivit comisarului şef Anca Brătan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu(CJPC), au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 75.000 de lei, fiind aplicate şi două avertismente. Comisarii au descoperit diferite tincturi, ceaiuri, produse cosmetice, suplimente alimentare pentru copii, cu termen de valabilitate depăşit.
„Am găsit printre produsele verificate chiar şi medicamente cu termenul de valabiitate expirat. Pentru anumite produse s-a luat decizia de oprire temporară de la comercializare”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Anca Brătan.

Pastile de slăbit cu sibutramină

Comisarii CJPC au descoperit pastile de slăbit, produse în China, cu conţinut de sibutramină care au fost retrase de la comercializare.
„Au fost luate pastile la analiză şi s-a descoperit faptul că aveau în compoziţie sibutramină. Pastilele făceau parte dintr-un lot care a ajuns în ţară, iar o parte dintre cutii era comercializate şi în farmaciile din Giurgiu”, a completat Anca Brătan.


Ce este sibutramina?

Sibutramina este un inhibitor neurotransmiţător care reduce asimilarea de serotonină (cu 53%),norepinefrină (cu 54%) şi dopamină (cu 16%), crescând nivelul acestor substanţe în sinapsele neurale şi inducând senzaţia de saţietate, influenţând apetitul.

Sibutramina este un derivat de amfetamină care, într-o cantitate necontrolată, poate provoca persoanelor ce iau acel supliment alimentar tot felul de efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac şi lipsa poftei de mâncare.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite