Paşte la bulgari, cu 70 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism au pregătit şi pentru acest an oferte variate şi discounturi pe măsură, taxele de staţiune fiind incluse în costul pachetelor turistice. Una dintre cele mai ieftine destinaţii pentru perioada Sărbătorilor Pascale este Bulgaria. Agenţiile de turism au lansat deja pachete ce nu depăşesc 70 de euro, echivalentul a aproape 300 de lei.

Cu o lună până la sărbătoarea Paştelui, agenţiile de turism sunt pregătite cu oferte variate şi adaptate cerinţelor economice ale clienţilor, fie că este vorba despre destinaţiile deja „clasice” Bulgaria şi Grecia, sau locaţii exotice.
Preţurile pentru sejururile autohtone pleacă de la câteva mii de lei şi pot ajunge, în funcţie de preferinţe, până la câteva sute de euro. În Cavnic, o localitate situată în Maramureş, un pachet de trei zile costă 500 de lei, preţul incluzând masa de Paşte.

În Bulgaria, mai ieftin decât în România

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun din experienţa anilor trecuţi, că majoritatea turiştilor giurgiuveni aleg să-şi petreacă sărbătorile în afara ţării.
Bulgaria este ieftină şi frumoasă, aşa că turiştii giurgiuveni care vor să petreacă Paştele departe de monotonia oraşului aleg staţiunile bulgăreşti, unde pot avea parte şi de ouă roşii, dar şi tradiţionalul miel.
De exemplu, un sejur de 3 nopţi, la un hotel de patru stele, în staţiunea Sunny Beach, servicii all inclusive şi prânz festiv, pentru două persoane, preţul unui pachet este de 124 de euro pentru două persoane.
„Giurgiuvenii sunt mai ezitanţi când vine vorba de sărbătorile pascale. Până acum erau mai interesaţi de 1 mai, însă atunci era vorba de maximum două zile. Cei care recurg la agenţiile de turism preferă Bulgaria, în special litoralul”, a declarat Viorel Dogaru, directorul unei agenţii de turism din Giurgiu.
Pe meleagurile autohtone, majoritatea ofertelor sunt în Poiana Braşov, zona Bran-Moeciu şi Predeal, preţurile pentru un sejur de trei zile, pentru o singură persoană fiind de aproximativ 100 de euro.
La Sibiu, un sejur de 4 zile, la un hotel de trei stele îi costă pe giurgiuveni aproximativ 500 de lei de persoană, preţul incluzând şi cină de Paşte.

Grecia, la 90 de euro

„Cei care îşi iau de pe acum pachete turistice pot beneficia de reduceri cuprinse între 20 şi 50 % la centrele SPA, masaj şi alte metode de relaxare. Mai mult, bulgarii s-au adaptat tradiţiilor româneşti de Paşte şi pregătesc bucate specifice acestei sărbători, identice cu cele din ţara noastră. Au învăţat să sărbătorească şi ei sărbătorile pascale aşa cum fac românii, fiind încântaţi de preparatele specifice”, a spus CameliaVasile, agent de turism.
Giurgiuvenii cu aleg varianta Paştelui în Grecia vor plăti pentru un sejur care include 7 nopţi de cazare aproximativ 90 de euro. Dacă optaţi şi pentru transport cu autocarul mai adăugaţi la costuri încă 50 de euro.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite