Păsat: „Sunt nevinovat: eu am cerut doar banii mei!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii din Comisia juridică s-au reunit miercuri în şedinţă pentru a da un aviz asupra solicitării DNA de arestare preventivă în cazul deputatului PDL Dan Păsat. Cererea DNA nu a întrunit majoritatea de 12 voturi din cei 22 de parlamentari prezenţi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. 

Doar zece au aprobat arestarea, patru s-au abţinut şi opt s-au opus. Abţinerile au fost declarate, însă, ca fiind voturi nule, iar raportul înaintat plenului va recomanda aprobarea arestării lui Păsat.

Parlamentarul PDL spune că votul de ieri nu a întrunit toate condiţiile pentru avizarea favorabilă a arestării sale preventive.
“Consider că votul de ieri, cu 10 pentru şi 8 împotrivă, este un vot care nu a întrunit condiţiile pentru avizarea arestării mele.Nu s-a întrunit numprul necesar de voturi, ar fi trebuit să fie prezenţi toţi cei 26 de parlamentari. Era nevoie de jumătate plus unu”, a spus acesta.

Deputatul PDL de Giurgiu Dan Păsat este acuzat de DNA că, în perioada 2009-2010, prin acţiuni de şantaj şi prin folosirea influenţei politice, a acţionat pentru a obţine contracte de achiziţii cu primării din judeţul Giurgiu şi derulate prin firma sa, Prod Invest SRL. În momentul în care întâmpina opoziţie, Păsat ar fi recurs la diverse forme de intimidare. Contractele obţinute de Păsat prin presiuni exercitate asupra autorităţilor locale se ridică, conform DNA, la peste 10 milioane de lei.
„Vrei să vezi un om împuşcat în cap şi apoi să urmezi tu? Sunt şmecher, nu-i aşa? Nu aveţi ce să-mi faceţi, mai ales în Bucureşti. Du-te-n... mea!”, l-ar fi  ameninţat Dan Păsat pe un om de afaceri care se opunea unui contract de cesiune dorit de parlamentar, conform interceptărilor de la dosar. Potrivit procurorilor, în cazul în care victimele lui Păsat nu cedau în faţa ameninţărilor lui directe, acesta recurgea la violenţe cu ajutorul acoliţilor săi, printre care şi temutul interlop Marian Constantin, zis „Boxerul”. Mijloacele dure ale deputatului ar fi fost simţite şi de fraţii Adrian şi Costin Ionel, reprezentanţii firmei SC Agro Clas SRL Teleorman. Această societate comercială a derulat cu firma lui Dan Păsat diverse lucrări de aducţiune a apei potabile în comunele Vărăşti şi Toporu din judeţul Giurgiu.

„Mi-am cerut datoria, asta mă face acuzat de şantaj?”

„Relaţia mea cu ei (n.r. – fraţii Ionel) a început din 2006 şi un an mai târziu am început o colaborare în regim de construcţii, au venit în casa mea şi după trei ani am devenit acuzat de şantaj pentru că am cerut să mi se înapoieze datoria pe care o aveau la mine şi soţia mea, de 2,8 miliarde de lei. Mi-au cerut să-i păsuiesc şi acum mă trezesc că am fost acuzat că m-am dus cu săbii şi cuţite la ei?!”, a spus pentru „Adevărul de Seară” Dan Păsat.
Deputatul spune că poate demonstra ceea ce susţine cu documente semnate şi protocoale încheiate între firma sa şi cei doi fraţi, şi că nu se teme de nimic.
„Există un dosar în Teleorman pe numele societăţii celor doi fraţi, un dosar de lichidare judiciară. Sunt 41 de societăţi comerciale, inclusiv statul, prejudiciate, în valoare de 74 de miliarde  de lei. S-au dus la o firmă, pe care o ştiu, de unde au cumpărat beton şi nu au plătit. Pot demostra tot. Sunt nevinovat!”, a mai spus Păsat.

Urmărit penal pentru şantaj

La 18 februarie 2010, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Dan Păsat pentru două infracţiuni de şantaj, iar la 28 iunie anul trecut, parlamentarul a fost pus sub învinuire pentru alte nouă infracţiuni de corupţie cu privire la diverse tranzacţii financiare ilegale.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite