Parlamentarul Dan Păsat, iertat de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor  a respins  ieri cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare a parlamentarului de Giurgiu Dan Păsat. După procedura de vot, solicitarea procurorilor a întrunit 116 voturi, 34 de deputaţi au votat contra, în timp ce parlamentarii PNL, PSD şi PC s-au abţinut. Deputatul Dan Păsat este acuzat de şantaj şi trafic de influenţă.

„Este un vot normal, de la început am declarat că sunt nevinovat. Dacă vor să mă judece, să o facă. Am destule probe ca să mă apăr. Eu nu am împiedicat justiţia să-şi facă treaba”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, deputatul PDL Dan Păsat, la ieşirea din sala Parlamentului. Deputatul de Giurgiu a mai adăugat că va fi la dispoziţia organelor de urmărire penală ori de câte ori va fi solicitat şi că are încredere în justiţia română.

Urmărit penal pentru şantaj

Împotriva lui Dan Păsat DNA a început urmărirea penală în data de 18 februarie 2010, iar pe 28 iunie 2010 acesta a fost pus sub învinuire pentru nouă infracţiuni de corupţie cu privire la diverse tranzacţii financiare ilegale. Potrivit DNA, Dan Păsat a încălcat regimul incompatibilităţii în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj şi prin folosirea autorităţii sale pentru a obţine beneficii necuvenite prin contractele încheiate cu primăriile din judeţul Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite