Parlamentarii Mădălin Voicu, Dan Păsat şi Cezar Măgureanu în „topul chiulangiilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Voicu, Dan Păsat şi Cezar Măgureanu
Mădălin Voicu, Dan Păsat şi Cezar Măgureanu

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii un raport privind activitatea parlamentarilor în sesiunea septembrie – decembrie 2011. Documentul nu face deloc cinste aleşilor din colegiile giurgiuvene, aceştia ieşind în evidenţă prin absenţele de la şedinţe şi, în cel mai fericit caz, prin mediocritate.

Conform analizei IPP, deputaţii Mădălin Voicu (PSD) şi Dan Păsat (PDL) se află în „topul chiulangiilor”, prezenţa la voturile finale din plenul Camerei Deputaţilor (351) fiind de 51% în cazul lui Dan Păsat (locul 28) şi 42% (locul 13) în cazul lui Mădălin Voicu.

La rândul său, Cezar Măgureanu (UNPR) se află pe locul 22 în topul senatorilor cu cele mai puţine procente de prezenţă (59%).

Cel mai bine clasat deputat giurgiuvean în privinţa prezenţei în perioada supusă analizei a fost Victor Boiangiu (PDL), cu o prezenţă la voturile finale de 89% (314 voturi din totalul de 351). Cel de-al patrulea deputat giurgiuvean, Daniel Chiţoiu (PNL) a avut un procent de prezenţă de 83%.

Vasile Mustăţea (PNL) a votat în 188 din cele 218 cazuri având un procent al prezenţei de 86% în clasamentul senatorilor.

Dacă la prezenţe Vasile Mustăţea a fost printre cei mai conştiincioşi, nu acelaşi lucru se poate spune despre iniţiativele legislative depuse în perioada septembrie – decembrie 2011, acolo unde senatorul giurgiuvean nu a avut nici măcar o iniţiativă.

Institutul pentru Politici Publice îl încadrează pe Vasile Mustăţea într-un top select din care mai fac parte, printre alţii, Gyorgy Frunda, Attilla Verestoy (ambii UDMR) sau Varujan Vosghanian (PNL).  

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite