Panică la Şcoala nr. 8 din cauza etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O zi lipsită de la şcoală de un elev din clasa a VII-a de la Şcoala Generală nr. 8 „Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu i-a alertat pe profesori, care au sesizat poliţia din cauza suspiciunii că acel elev ar fi consumat plante etnobotanice.

„Un elev care a lipsit o singură zi de la şcoală a părut că are un comportament mai neobişnuit. Unii dintre colegii săi au spus, probabil, în glumă, că «poate a fumat ceva», ceea ce a stârnit suspiciunea profesoarei care a sezizat poliţia. Chiar şi eu am discutat cu acel elev şi pot să afirm că nu mi-a dat motive de îngrijorare”, a declarat profesoara Ilinca Ionescu, directoarea Şcolii nr. 8.


De asemenea, purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu a declarat că, la sesizarea telefonică a unui cadru didactic de la Şcoala 8, un echipaj de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii din cadrul IJP Giurgiu s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că la Şcoala nr. 8 nu s-a întâmplat nicio faptă penală.
În opinia directoarei Ionescu, totul a pornit pe fondul îngrijorării înregistrată în rândul profesorilor, provocată de deschiderea a încă unui magazin de plante etnobotanice, în Giurgiu, pe lângă cele trei deja existente.

„Acest nou magazin este la o distanţă de aproximativ zece minute de şcoala noastră, aşa că un elev poate ajunge acolo şi în timpul unei recreaţii. Am făcut o adresă către primarul oraşului Giurgiu  în care cer să se interzică deschiderea unor astfel de magazine pe o rază de doi-trei kilometri depărtare de şcolile din oraş”, a spus directoarea Ilinca Ionescu. Ea a mai spus că deşi la orele de dirigenţie profesorii discută frecvent cu elevii despre pericolul consumului de droguri şi de plante etnobotanice, „atunci când ele pot fi procurate relativ uşor, riscurile sunt mari”.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite