Ouăle şi produsele de Paşte, luate la verificat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt doar câteva zile până la Paşte, iar inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) continuă să ia „la puricat” comercianţii giurgiuveni care au scos la vânzare produsele tradiţionale pentru Sărbătorile Pascale. În atenţia reprezentanţilor CJPC sunt ouăle, ciocolata, cozonacii şi carnea de miel.

Ouă expirate

Acţiunile de control se desfăşoară atât în rândul comercianţilor din Piaţa Centrală, dar şi din restul oraşului. Aşa cum era de aşteptat, neregulile n-au întârziat să apară, inspectorii pentru protecţia consumatorului găsind până acum ouă expirate sau nemarcate, produse zaharoase expirate, dar şi cu deficienţe de informare.
Reprezentanţii CJPC spun că giurgiuvenii pot cumpăra liniştiţi ouăle deja vopsite din hipermarketuri cât timp sunt păstrate în condiţii optime, au marcat termenul de valabilitate şi sunt vopsite în vopsea naturală.

Preţ dublu la produse de post

„În mod normal acestea nu ar trebui să fie periculoase, dacă au buletin de analize, sunt în termen şi sunt depozitate corespunzător. Până acum nu au fost găsite nereguli. Anul trecut au fost constatate nereguli la ouă deja vopsite, din import, care nu aveau afişate informaţii complete”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Anca Brătan, directorul CJPC Giurgiu.
Inspectorii CJPC au găsit nereguli şi la modul în care hipermarketurile afişează preţurile pentru produsele expuse. Într-unul din hipermarketuri s-a constat că preţul de la casă al pateului vegetal era dublu faţă de cel de la raft, astfel inducând în eroare consumatorii. Pentru abuzul făcut, reprezentanţii hipermarketului au primit amendă de 8.000 de lei.
Luna trecută, inspectorii CJPC au primit peste 80 de petiţii şi au desfăşurat mai mult de 130 de controale. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la peste 167.000 de lei, fiind oprite de la comercializare produse în valoare de aproximativ 14.000 de lei.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite