Oraşul bulgăresc Ruse are un nou primar. Acest lucru nu va afecta relaţia cu municipiul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Prieteniei leagă oraşul românesc Giurgiu de cel bulgăresc Ruse
Podul Prieteniei leagă oraşul românesc Giurgiu de cel bulgăresc Ruse

O delegaţie oficială a municipalităţii Giurgiu va participa la sfârşitul acestui an la tradiţionala întâlnire cu omologii din oraşul bulgăresc Ruse. Cu această ocazie se va discuta despre viitoarele proiecte ale celor două oraşe înfrăţite, fiind prima întâlnire după recent încheiatele alegeri locale din Bulgaria.

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi, 22 noiembrie, că relaţiile foarte bune dintre Giurgiu şi Ruse nu vor fi afectate de faptul că oraşul bulgăresc are o nouă conducere.

“O să mergem la Ruse pentru întâlnirea de sfârşit de an. Chiar dacă prietenul meu Bozhidar Yotov nu mai este primar acolo, relaţiile de prietenie cu Ruse vor continua. Nu ştiu cât de veseli vor fi ei deoarece ca şi la Giurgiu şi la ei sunt multe probleme. Probabil că o să plângem unii pe umerii altora” a declarat Lucian Iliescu.

Ruse şi Giurgiu sunt oraşe înfrăţite (oficial) din anul 1997, între cele două având loc până acum mai multe proiecte comune din domenii diferite.

Noul primar al oraşului Ruse este Plamen Stoilov, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Bozhidar Yotov în urma alegerilor locale care au avut loc în Bulgaria la 23 octombrie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite