Ora bilanţului pentru Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment au fost prezente aproape 100 de persoane
La eveniment au fost prezente aproape 100 de persoane

CPECA Giurgiu, instituţia care de mai bine de un an luptă împotriva consumului de droguri, a organizat marţi, 26 iunie, în sala mare a teatrului “Tudor Vianu”, un eveniment pentru prezentarea unui scurt bilanţ.

Numărul consumatorilor de etnobotanice din Giurgiu a scăzut faţă de anul trecut, unul dintre motive fiind apariţia Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA).

Anunţul a fost făcut de coordonatorul centrului, comisarul Alexandru Ţepurică, care a trecut în revistă principalele activităţi ale instituţiei.

Reprezentantul CPECA Giurgiu a ţinut să premieze o serie de instituţii printre care Consiliul Judeţean Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Palatul Copiilor şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

CPECA Giurgiu la ora bilanţului

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

La eveniment a fost prezent şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu care a fost premiat pentru implicarea de care a dat dovadă anul trecut.

Ajutor financiar consistent de la CJ Giurgiu
Giurgiu a fost primul judeţ din ţară care a reuşit să acceseze fonduri locale pentru un proiect-pilot de prevenire a consumului de etnobotanice.

Este vorba despre „Absentul”, o campanie derulată anul trecut de CPECA Giurgiu, care a primit din partea Consiliului Judeţean 30.000 de lei.

Cu ajutorul acestor bani a fost realizat inclusiv un spot publicitar care a fost promovat la nivel naţional.

În urma eforturilor susţinute ale CPECA Giurgiu, numărul persoanelor consumatoare de etnobotanice s-a redus simţitor. Dacă în 2011 la camera de gardă a spitalului judeţean se prezentau lunar aproximativ 10 persoane care consumaseră droguri uşoare, în acest an medicii spun că numărul nu mai depăşeşte 2 persoane.

Activitatea continuă şi în 2012
Agenţia Naţională Antidrog, în colaborare cu Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din ţară (printre care şi Giurgiu) a demarat în acest an o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri intitulată “Prea rebel să fii condus”.

Organizatorii îşi propun, printre altele, promovarea campaniei în cluburi şi discoteci (aşa-numitele “Safe Nights”) în perioada vacanţei de vară şi o serie de concursuri naţionale adresate elevilor.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite