Oportunităţi de muncă în străinătate pentru şomerii giurgiuveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii care vor să lucreze în străinătate au parte în aceste zile de 14 posturi prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, membră a reţelei Eures care facilitează libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul ţărilor UE.

Marea Britanie pune la bătaie zece joburi în domeniul medical. Norvegia oferă două posturi de chimist într-o companie farmaceutică din Oslo, în timp ce Slovenia şi Ungaria au scos la concurs câte un post de maseur respectiv operator la fabricarea produselor ceramice. Pentru ambele locuri de muncă se cere experienţă şi calificare în domeniu, dar şi o foarte bună cunoaştere a limbii engleze.

Conform reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Giurgiu, în baza de date a instituţiei figurează peste 700 de persoane care doresc să obţină un loc de muncă în străinătate. Oamenii vin constant ca să se intereseze sau să aplice la diferite joburi.

Agricultura rămâne „baza”
„Sunt zile în care vin mulţi giurgiuveni să se intereseze, şi alte zile în care nu vine nimeni. Atunci când depun actele pentru şomaj, unii dintre oameni vin la noi şi vor să afle mai multe informaţii despre joburile disponibile şi despre ţările care fac angajări” susţine Gratziela Dogaru, consilier Eures în cadrul AJOFM Giurgiu.

Cei mai mulţi giurgiuveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă în ţările membre ale Uniunii Europene sunt interesaţi de domeniul agricol, acolo unde în anii precedenţi au plecat aproape 400. „Din anul 2007 şi până astăzi, prin programul Eures, au obţinut un loc de muncă în străinătate un număr de 390 de giurgiuveni. Cu o singură excepţie, un post de bucătar în Cipru, restul acestora lucrează în domeniul agricol” a declarat Gratziela Dogaru, subliniind faptul că ţările în care giurgiuvenii au obţinut aceste contracte sunt Spania şi Germania.

Pentru mai multe informaţii despre locurile de muncă în străinătate, giurgiuvenii interesaţi pot accesa siteul eures.anofm.ro sau se pot adresa la sediul AJOFM de pe şoseaua Bucureşti (zona Casa Cărţii).

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite