Operaţiunea "Bus" trage microbuzele pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămână plină pentru reprezentanţii Poliţiei Rutiere Giurgiu.  Mai multe echipaje formate din agenţi de poliţie vor lua la puricat microbuzele şi autobuzele de transport călători în cadrul unei acţiuni intitulate „Bus”.

„Acţiunea din această săptămână este una amplă, în conformitate cu planul operaţional al organizaţiilor poliţiilor rutiere din Europa, TISPOL. Vom fi ajutaţi în demersul nostru de colegi de la Autoritatea Rutieră Română” a declarat pentru „Adevărul” comisar-şef Marian Popescu, şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu.

Conform acestuia vor fi oprite în trafic toate autovehiculele care transportă pasageri, avându-se în vedere respectarea legilor în vigoare. „Vom controla licenţele de transport ale şoferilor, atestatul profesional şi vom cere dovada Inspecţiei Tehnice Periodice. De asemena vom verifica dacă şoferii au respectat timpii de odihnă şi dacă transportă mai mulţi călători decât prevede legea” a mai spus Marian Popescu.

Cele şapte echipaje de poliţie care vor monitoriza şi controla traficul din judeţ vor lucra în două schimburi, câte opt ore fiecare. Acestea vor fi coordonate de un ofiţer al Poliţiei Rutiere Giurgiu.

16 şoferi au fost deja amendaţi
Acţiunea „Bus” a început prost pentru aproape jumătate dintre conducătorii autobuzelor şi microbuzelor oprite în trafic de „rutieriştii” giurgiuveni. Astfel, dintre cele 39 de maşini de transport călători, 16 au fost cu probleme iar şoferii acestora buni de plată. Conform şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu, valoarea totală a amenzilor din prima zi se ridică la 6.300 de lei.

În opinia reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, cele mai multe probleme apar pe traseele din mediul rural, drept pentru care majoritatea echipajelor de control sunt poziţionate în nordul judeţului, cu precădere pe DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 Bucureşti – Alexandria.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite