Ofertele externe, „pârleala” agenţiilor de turism giurgiuvene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiuvenii nu se mai înghesuie pentru ofertele turistice pe litoralul românesc
Giurgiuvenii nu se mai înghesuie pentru ofertele turistice pe litoralul românesc

60% dintre cei care şi-au programat un concediu preferă staţiunile bulgăreşti în detrimentul staţiunilor autohtone. Agenţiile încearcă să îşi atragă clienţii cu reduceri de 10 sau 15%. Cu toate acestea, oamenii nu se mai înghesuie ca în anii precedenţi pentru staţiuni precum Costineşti, Mamaia sau Neptun.

Faptul că majoritatea giurgiuvenilor sunt bugetari iar veniturile acestora au fost diminuate a făcut ca numărul celor care aleg să îşi petreacă concediile la mare să fie în continuă scădere preferându-se turismul de weekend.
Agenţiile de turism au identificat şi motivele pentru care giurgiuvenii preferă litoralul bulgăresc în detrimentul celui autohton. Primul dintre acestea este legat de distanţa mai mică şi de faptul că se ajunge mai rapid în staţiunile bulgăreşti.
„În ultima vreme a început să prindă foarte bine turismul de weekend. Giurgiuveanul evită să se ducă la Mamaia spre exemplu pentru că pierde timp pe drum cam patru ore. În schimb, până la Albena sunt 230 de kilometri pe care îi face cam două ore şi jumătate” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Viorel Dogaru, directorul agenţiei Vip Tours.
Nici latura financiară nu este de neglijat, giurgiuvenii preferând litoralul vecinilor de la sud de Dunăre datorită preţurilor mai scăzute şi a sistemului „all inclusive” (cu masă inclusă) care în România lipseşte de cele mai multe ori. Cu toate acestea, reprezentanţii agenţiilor giurgiuvene spun că în ultima vreme, calitatea mâncărurilor şi a băuturilor bulgăreşti incluse în preţul sejurului a început să lase de dorit.
Un alt motiv pentru care giurgiuvenii sunt atraşi de litoralul bulgăresc este legat de calitatea plajelor, dar şi de unele facilităţi care „le iau ochii” românilor: şezlongurile şi umbrelele sunt incluse în preţul hotelului, în timp ce copiii sub 12 ani pot sta în cameră cu părinţii fără să plătească.

Bulgaria, mai ieftină decât Mamaia

Până pe 30 iunie, cazarea pentru două persoane la un sejur de 7 zile şi 6 nopţi costă la un hotel de două stele pe litoralul românesc între 450 şi 500 de lei. Pentru aceeaşi perioadă la un hotel de trei stele, o persoană trebuie să scoată din buzunar între 350 şi 400 de lei, în timp ce pentru un hotel de patru stele cazarea ajunge să coste şi 650 de lei.
Preţurile practicate de vecinii bulgari la un hotel de trei stele este de 250 de euro de persoană. În acest preţ este inclusă mâncarea, şezlongurile şi umbrelele de plajă.
Staţiunile bulgăreşti au categoriile lor de fani. Dacă Sunny Beach este preferat de tinerii care adoră distracţia şi petrecerile în cluburi, Albena este prima pe lista persoanelor de vârsta a doua care preferă liniştea, verdeaţa şi curăţenia. Reprezentanţii agenţiilor de turism giurgiuvene spun că în ultima vreme la modă sunt staţiunile nou apărute, mai izolate faţă de celelalte, în care bulgarii au investit foarte mult. Acestea sunt preferate de cei care vor să îşi petreacă vacanţa estivală alături de familie.

“Şi anul acesta, giurgiuvenii aleg litoralul bulgăresc în defavoarea celui autohton. Solicitările lor sunt în proporţie de 60% pentru Bulgaria (litoral), Grecia 10% şi România 10%. Spre deosebire de alţi ani, numărul turiştilor a scăzut, dar chiar şi aşa hotelurile de pe litoralul bulgăresc continuă să fie pline. Giurgiuvenii prefer litoralul bulgăresc datorită serviciilor mult mai bune decât cele de pe litoralul românesc dar şi al preţurilor scăzute”, au spus reprezentanţii agenţiei “Blue Travel” din Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite