Giurgiuvenii pleacă fermieri în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de oferta săracă a pieţei locurilor de muncă, giurgiuvenii îşi încearcă tot mai mult norocul pentru anunţurile care oferă joburi peste hotare. În prezent, prin serviciul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) sunt active posturi care vizează asistentele medicale, şoferi de autocamion şi şefi de secţie.

Nu lipsesc nici locurile de muncă pentru lucrători calificaţi în ferme, numai că aceştia sunt consideraţi stagiari. Pentru acestea, angajatorii din Danemarca caută absolvenţi de liceu agricol promoţiiile 2009 şi 2010 dar şi absovenţi de studii superioare de specialitate.

2.000 de euro salariul unei asistente

Pentru Germania sunt disponibile 10 posturi de asistente medicale prin serviciul Eures. Salariul oferit de angajatorul german este de aroximativ 2.000 de euro brut lunar şi acordarea unui sprijin în învăţarea limbii şi găsirea unei locuinţe.
Până acum, în evidenţele Eures sunt peste 670 de giurgiuveni care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate.
“Sunt oameni care vin periodic să se intereseze, să-şi actualizeze cv-ul, datele de contact. În prezent, sunt disponibile 87 de posturi pentru munca în străinătate”, a spus pentru Adevărul de Seară”, Graţiela Dogaru, reprezentant Eures Giurgiu.
Cei interesaţi de aceste locuri de muncă îşi pot depune CV-urile până la finalul lunii august la sediul Eures din cadrul AJOFM Giurgiu, situat pe şoseaua Bucureşti.

Giurgiuveni norocoşi

În acest an, până în prezent, a fost organizată o singură selecţie, iar 12 giurgiuveni au fost declaraţi admişi de angajatorii străini în urma interviurilor susţinute.
“Ştim că au trecut de interviuri dar nu ştim dacă au şi plecat în cele din urmă pentru că nu ne-au mai informat ulterior”, a mai spus Graţiela Dogaru.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite