O mamă din Giurgiu şi-a lăsat copiii în voia sorţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, au fost preluaţi în regim de urgenţă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, după ce reprezentanţii instituţiei au constatat că minorii  erau neglijaţi de mama lor.

După ce tatăl copiilor a decedat, mama s-a mutat în casa concubinului său, situată în aceeaşi localitate-satul Sterea, comuna Clejani. Mama locuia într-o casă bine întreţinută, cu geamuri tip termopan, în timp ce pe copii i-a lăsat să locuiască într-o cameră insalubră, cu folii în loc de geamuri.

image

Copiii erau nesupravegheaţi şi trăiau din mila sătenilor. Cei trei copiii au fost văzuţi de săteni căutând mâncare prin gunoaie şi cerşind.
Cazul a fost adus la cunoştinţa DGASPC de Primaria Clejani.
Deşi autorităţile locale au făcut demersurile legale în vederea prevenirii separării copiilor de familie, acordând diverse  ajutoare şi prestaţii şi încercând să responsabilizeze mama să-şi îndeplinească obligaţiile părinteşti, situaţia a rămas neschimbată. Mama şi-a neglijat copiii, susţinând că actualul concubin nu o acceptă în casa lui împreună cu aceştia. În acelaşi timp însă, a refuzat să  rămână să  locuiască cu copiii, lăsându-i în voia sorţii.


Fiica cea mare, în vârstă de zece ani, nu a avut niciodată un act de identitate, mai mult ea avea grijă de ceilalţi doi copii.La sosirea reprezentanţilor DGASPC a spus că vrea să meargă împreună cu fraţii ei  într-un centru. Fetiţa a susţinut că mama o ceartă şi o bate pentru că nu are grijă de fraţii ei mai mici. Toţi copiii aveau pediculoză capilară, fata cea mare susţinând că nu au mai făcut baie de un an.
Cei trei copii au fost preluaţi în regim de urgenţă iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu va propune decăderea mamei din drepturile părinteşti.


image
Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite