O giurgiuveancă a fost spulberată pe trecerea de pietoni. Şoferul nici măcar nu a frânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a produs chiar pe trecerea de pietoni
Accidentul s-a produs chiar pe trecerea de pietoni

Accident mortal ieri-seară pe şoseaua Bucureşti din Giurgiu. Şoferul unui Volkswagen Passat nu a ţinut cont de regulile de circulaţie elementare, izbind în plin, chiar pe trecerea de pietoni, o femeie în vârstă de 58 de ani. Din cauza impactului, victima a fost proiectată la o distanţă de câţiva metri, murind în drum spre spital.

Zona „Pasarelă” din municipiul Giurgiu continuă să îşi păstreze statutul negativ dobândit în ultima perioadă. Aseară, în jurul orei 20.00, o femeie a fost călcată chiar pe trecerea de pietoni de un tânăr care obţinuse carnetul de conducere de-abia în urmă cu două luni.

„Stăteam în parc şi am auzit o bufnitură puternică însă nicio frână, nimic. Era seară şi oricum nu puteam vedea din cauza gardului viu. Maşina a oprit după câteva zeci de metri” susţine unul dintre cei prezenţi în zonă în momentul tragediei.

Un alt martor al evenimentului, susţine că cel care a produs accidentul, Mihai Cristian Pop, este fiul unui poliţist care în urmă cu câţiva ani a fost angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

„Trecerea de pietoni era semnalizată corespunzător şi trebuia acordată prioritate. Singura problemă este legată de faptul că luminile în oraş se aprind târziu, în jur de ora 20.00. Şoferul nu are prea multă experienţă. A luat permisul în urmă cu două sau trei luni. I se va face dosar penal pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu ne putem pronunţa cu privire la viteza cu care circula” a declarat Mihai Tache, şeful Poliţiei Rutiere Municipale.

Conform noului cod penal, şoferul riscă cinci ani de închisoare.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite