O elevă din Giurgiu a ameninţat cu sinuciderea ca să-şi sperie mama şi prietenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra s-a urcat ieri pe acoperişul unui bloc din zona Pasarelă sub pretextul că vrea să-şi pună capăt zilelor. Cristina are 17 ani, iar mama fetei spune că nu mai are nicio autoritatea asupra ei. În urmă cu două săptămâni eleva a vrut să-şi taie venele, iar în urmă cu o săptămână a venit acasă într-o stare avansată de ebrietate. Dirigintele giurgiuvencei, profesorul Marian Stavarache, spune că eleva are foarte multe a

Poliţia, Pompierii şi Ambulanţa au fost puse pe jar joi după-amiază de o tânără de 17 ani din Giurgiu. Fata, elevă în clasa a IX-a la Liceul Economic „Ion Barbu” s-a urcat pe acoperişul blocului, din zona Pasarelă, în care locuieşte prietenul ei, ameninţând că este în stare să-şi pună capăt zilelor. Mama fetei, chemată de urgenţă la locul incidentului, a aşteptat împietrită ca pompieri să o convingă pe Cristina să renunţe la gestul său.
„Cu o noapte înainte, fata mea a fost foarte neliniştită. Patrula prin casă, dintr-un colţ în altul al camerei şi nu vroia să-şi spună ce se întâmplă cu ea. La un moment dat a fugit pe scări, la 3 dimineaţa, n-am reuşit să o mai prind. De atunci şi până în momentul în care m-a chemat poliţia eu n-am mai vorbit cu Cristina”, a spus mama fetei.
Blocul de pe care Cristina ar fi vrut să se arunce nu a fost ales la întâmplare. Într-un apartament de la etajul patru, fata împreună cu alţi tineri, dar şi cu prietenul ei, se întâlneau zilnic ca să petreacă. Mama elevei spune că aici obişnuiau să fumeze şi să consume băuturi alcoolice.
Cristina a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe unde a fost consultată de medici care i-au administrat calmante, ulterior fiind trimisă la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia Bucureşti.

 „Eu mi-am jucat ultima carte”

După ce s-a calmat, Cristina a stat de vorbă cu reporterii “Adevărul de Seară” şi şi-a motivat gestul.
“Nu vroiam să mă arunc, am vrut doar să-i sperii pentru că ştiu că de asta le e frică. Mama mă consideră vinovată de tot ce se întâmplă rău. Ea vrea ca la ora 23.00 să fiu în casă, iar eu la 22.00 abia ies. Părinţii mă consideră nebună”, a mărturisit tânăra.
Cât despre relaţia ei cu Bogdan, tânăra a spus că ea ţine la el şi vrea să fie împreună, însă el o refuză.

“Tânăra are nevoie de modelul patern”

“Am vrut să-i demonstrez că el nu ştie ce vrea, dar eu ştiu foarte bine. Eu am mers până la capăt, nu-mi pare rău de nimic, am demonstrat că nu sunt nebună. Eu mi-am jucat ultima carte”.
Psihoterapeutul Adriana Creţu a spus că tratamentul medicamentos de la Spitalul Obregia nu este soluţia ideală pentru eleva de 17 ani.
“Ar fi trebuit trimisă la psiholog în loc să fie dusă la Obregia. Medicamntele dau dependenţă şi chiar dacă îi rezolvă pe moment situaţia, adevăratele probleme rămân în continuare. Ea are nevoie acută de afecţiune. În relaţia mamă-fiică, ar trebuie să se discute fără perdea, părintele nu trebuie să judece ci să vadă de ce s-a ajuns în această situaţie. Ar trebui ca cele două să dicute fără etichetări din partea amândurora”.
Tânăra nu este la prima tentativă de suicid. În urmă cu două săptămâni, după spusele mamei, fata ar fi încercat să-şi taie venele, pentru ca ulterior, după câteva zile, să fie adusă acasă într-o stare de ebrietate avansată.
„Au lăsat-o la uşă doi băieţi. Era udă loarcă, vomase pe ea. Am luat-o în casă şi s-a prăbuşit în sufragerie. Am fost disperată, nu ştiam ce să-i fac. După ce şi-a revenit a plecat de acasă cinci zile, la o prietenă de-a ei”.

CASETĂ

Mama Cristinei a anunţat Poliţia încă de miercuri că fata ei ar putea face un gest necugetat şi a cerut ajutor. Poliţia de Proximitate a luat legătura cu directorul Liceului Economic „Ion Barbu” pentru ca eleva să fie consiliată de un psiholog, iar ieri, după gestul său, tânăra a fost amendată cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

CITAT

„Mi-a furat bani din casă să cumpere ţigări şi băutură şi să le ducă acelui băiat. Eu cred că pe lângă băutură a mai consumat şi altceva. Îmi era teamă în fiecare zi să nu mi-o aducă acasă într-un cearşaf”.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite