Nuretin Akyurek, bucătarul turc îndrăgostit de oraşul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venit în România în urmă cu aproape 9 ani, Nuretin a reuşit să afle multe lucruri interesante despre ţara noastră şi implicit despre oraşul Giurgiu. Primul loc pe care a păşit odată ajuns pe tărâmuri româneşti a fost oraşul Galaţi, acolo unde a lucrat ca bucătar la o fabrică româno-turcă.

După 5 ani petrecuţi la Galaţi, Nuretin a găsit un loc de muncă în Bucureşti la restaurantul ,,Dristor” unde a profesat meseria de bucătar timp de 3 ani. ,,Nu contează unde te afli atunci când vrei să realizezi ceva în viaţă. Totul este să crezi în ceea ce faci şi să pui suflet. Fără pasiune şi plăcere nu reuşeşti nimic” a spus bucătarul.

Bucătar la o shaormerie din central oraşului

De aproape un an de zile Nuretin Akyurek locuieşte în Giurgiu şi este angajat la Societatea ,,Lemus Company”, ca bucătar. Aici prepară îndeosebi shaorma ( după o reţetă unicat), dar şi alte specialităţi. ,,Gustul preparatelor diferă de la o ţară la alta. În ţara în care m-am născut shaorma este mult mai bună ca aici şi datorită aerului, carnea de pui are un gust deosebit” a afirmat cu mândrie turcul. Nuretin este impresionat de ospitalitatea giurgiuvenilor şi de felul în care aceştia îl fac să se simtă ca acasă. Dorul de casă este compensat de prietenii şi colegii de muncă din Giurgiu.
,,Este o meserie pe care o fac cu drag, îmi place să socializez cu oamenii, le ofer tot ce ştiu mai bine în materie de bucătărie. Vreau ca giurgiuvenii să fie mulţumiţi de preparatele mele” a mai spus Nuretin Akyurek. Bucătarul turc recunoaşte că nu este foarte uşor să practice această meserie deoarece presupune atenţie, dibăcie şi cunoştinţe gastronomic solide.

Ar fi vrut să devină poliţist

,,Când eram foarte mic vroiam să devin poliţist, dar cu timpul nu mi-am dorit altceva decât să fiu bucătar. Arta culinară este viaţa mea şi nu aş renunţa la ea pentru nimic în lume” adaugă Nuretin. Turcul nostru provine dintr-o familie destul de numeroasă, are patru fraţi şi o soră, dintre care doi fraţi sunt tot bucătari, unul în ţara natală Turcia iar celălalt în Scoţia. Soţia lucrează tot în domeniul gastronomiei la o societate de profil din localitatea Bursa din Turcia. ,,Îmi este dor de familie, dar nu am ce să fac. Merg de două ori pe an acasă, mama plânge când mă vede, iar eu sunt fericit că mi-am îndeplinit visul de a fi bucătar. Sunt foarte mulţumit de ceea ce câştig pentru că reuşesc să mă întreţin aici şi să îmi ajut şi familia” afirmă bucătarul. Lui Nuretin îi plac cel mai mult dintre toate preparatele tradiţionale româneşti, sărmăluţele în foi de varză cu carne de pui şi curcan, pentru că în ţara lui carnea de porc este interzisă. Nu consumă băuturi alcoolice şi îi place să admire frumuseţea giurgiuvencelor. ,,Am fost în toată România, dar fete frumoase ca la Giurgiu nu am mai întâlnit. Sunt deosebite, au un şarm aparte pe care nu îl întâlneşti peste tot” mai spune turcul.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt realizările de acre te mândreşti cel mai mult?
,,Sunt mândru de cei doi copii ai mei, Michael în vârstă de 17 ani şi Sheida în vârstă de 21 de ani. Ei sunt raţiunea mea de atrăi.”

E greu să trăieşti printre străini?
,,Nu este greu, dar nici foarte uşor. Am norocul să o am alături de mine pe colega mea Adela care mă ajută foarte mult, nu ne-am certat niciodată. Ne înţelegem de minune”

Ce-i place
,,Îmi plac oamenii serioşi, corecţi, cu capul pe umeri, care ştiu ce vor de la viaţă şi care sunt naturali, nu vor să pară ceea ce nu sunt”

Ce nu-i place
,,Nu support falsitatea, sunt un om dintr-o bucată, un coleg exemplar şi sper să rămân şi în viitor la fel.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite