Numărul căsătoriilor din Penitenciarul Giurgiu este în creştere. Deţinuţii apelează la acest „truc” pentru a beneficia de o vizită în plus din partea partenerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul căsătoriilor înregistrate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu este în creştere. Dacă în primele nouă luni ale lui 2010, un număr de 14 deţinuţi au decis să spună DA în faţa ofiţerului de stare civilă, anul acesta numărul acestora a crescut la 17.

Căsătoria este, se pare, o modalitate la care apelează persoanele private de libertate, pentru a beneficia de o vizită intimă lunară, pe lângă programul de vizită stabilit de conducerea penitenciarului.

Viorel Bran şi-a cerut partenera de soţie prin telefon

Viorel Bran este unul dintre cei care a spus DA în cursul acestui an. A cunoscut-o pe soţia sa cu trei ani în urmă, prin intermediul unei cunoştinţe comune. „A fost dragoste la prima vedere, eu veneam după o relaţie terminată la intrarea mea în penitenciar”, declară Viorel Bran. „După şase luni de când ne-am cunoscut, am cerut să avem parte de prima noastră vizită intimă. De atunci, s-a legat şi mai mult relaţia noastră. Decizia de a mă căsători a venit pe moment. Am cerut voie să dau un telefon, iar la telefon i-am spus: „Doamna Popescu, de bună voie şi nesilită de nimeni, vrei să te căsătoreşti cu mine?”. Desigur, luată prin surprindere, a spus DA. Aşa că pe data de 18 aprilie, am făcut cununia civilă, urmând ca, după eliberarea mea, să facem şi cununia religioasă”.
În lipsa soţiei sale, Viorel numără orele până când se pot reîntâlni. Timpul şi-l petrece la sala de sport, unde este monitor. Când nu este la sală, se gândeşte la ce va face după ce va ieşi din penitenciar: cu banii pe care îi are puşi deoparte, vrea să construiască o casă în care să locuiască împreună cu soţia şi cu fiul acesteia, iar cu ceea ce mai rămâne, să pornească o mică afacere, care să aducă banii necesari familiei.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite