Nu l-au uitat! Trupa HARA face campanie umanitară pentru Tamango

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii trupei Hara, cu care Tamango a cântat, au demarat o campanie umanitară de ajutorare a acestuia. Mai mult, băieţii vor lansa pe piaţă un CD care va conţine piese interpretate de Tamango, dar şi cântece interpretate de artişti români, dedicate acestuia. Mihai Mărgineanu, Alex Velea şi Marius Mihalache sunt doar câteva dintre numele care s-au alăturat proiectului iniţiat de trupa Hara. Flavius, a povestit redacţiei „Adevă

Tamango, ţiganul care i-a surprins pe români cu talentul său de a cânta la linguri, dar şi cu vocea sa, a început să fie şi mai cunoscut după ce a apărut alături de Trupa Shukar Collective şi Hara, în piesa „Muro shavo“, interpretând o parte din melodie.
După ce i-a făcut pe cei din juriu să danseze pe muzica sa, Tamango a ajuns imobilizat la pat, în urma unui atac cerebral. El este acum dependent de familie. În urma nenorocirii care s-a abătut asupra lui, Tamango a ajuns rapid în anonimat.
Puţini au fost cei care i-au trecut pragul casei lui Tamango, din localitatea Valea Plopilor, judeţul Giurgiu, însă membrii Trupei Hara nu şi-au uitat prietenul. L-au ajutat, în taină, au menţinut contactul cu familia acestuia, iar acum au demarat o campanie umanitară pentru ajutorarea acestuia.

image

„O voce autentică, rară!“

„Ne-am gândit să-l ajutăm şi pe termen mediu, nu doar pentru o perioadă scurtă de timp. E simplu să organizezi un concert, dar banii se termină repede. De mai bine de jumătate de an, ţinem legătura cu Tamango. Este o voce autentică, rară. Este prietenul nostru şi are nevoie noi. Iniţiativa de a porni această campanie a fost luată de noi, în decembrie, dar fiind o lună aglomerată, am aşteptat să treacă sărbătorile“, a spus, pentru „Adevărul de Seară“, Flavius, solistul Trupei Hara.
Artistul spune că de la jumătatea lunii ianuarie, a început să stabilească întâlniri cu ONG-uri, companii şi fundaţii, care sunt dispuse să se alăture campaniei umanitare.

CD, dedicat lui Tamango

„Am început să popularizăm problema lui şi să căutăm oameni dispuşi să se alăture proiectului nostru. Am primit deja feed-backuri, cei de la Romanicris au spus că vor să ne ajute, la fel şi Hochland, însă cu aceasta din urmă mai avem de stabilit termenii în care vor să participe“, a completat Flavius.
Campania umanitară nu este singurul proiect dedicat lui Tamango, formaţia lucrează pentru lansarea unui album care va conţine piese interpretate de Tamango, dar şi de alţi artişti, cântecele fiindu-i dedicate. De asemenea, la jumătatea lunii martie va avea loc un concert pus la cale de interpreţii piesei „Muro shavo“.
Mihai Mărgineanu,Vali Crăciunescu, Marius Mihalache, Iulian Vrabete, sunt doar câteva dintre numele show-biz-ului care s-au alăturat iniţiativei trupei Hara.
„Am fost surprins să văd că foarte mulţi artişti s-au alăturat nouă, chiar Alex Velea, când l-am întâlnit, mi-a spus că vrea să ne ajute şi el. Sunt artişti care nu ţin cont că este vorba de un ţigan, noi vrem să-i aducem pe toţi la un loc. Nu ascund faptul că am primit şi refuzuri“, a mărturisit Flavius.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite