Nu e păcăleală: se scumpeşte curentul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, preţul facturilor la energia electrică va creşte cu 4,5%. Giurgiuvenii vor plăti lunar cu aproximativ 1,8 lei pentru fiecare 100 de kWh consumaţi.

„Se scumpeşte iarăşi curentul? În ritmul ăsta nu ştiu câţi vor mai reuşi să îl plătească. Eu consum destul pentru că toată aparatura casnică este veche” a declarat indignat Ilie Faur, un giurgiuvean în vârstă de 57 de ani.

Decizia a fost luată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru a veni în sprijinul producţiei de energie în unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă.

În ciuda faptului că emit mai puţine noxe şi consumă mai puţine materii prime, costurile de producţie ale unităţilor sunt uriaşe.

Modificarea preţului reprezintă de fapt un cost suplimentar, cele 4,5 procente din preţul plătit de fiecare consumator urmând să redirecţionat în următorii 12 ani către unităţile de producţie a energiei electrice şi termice în cogenerare.

Ajutorul financiar a fost autorizat de Comisia Europeană, estimându-se că până în anul 2023 autorităţile române estimează că vor aloca peste 17 miliarde de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite