Nu au plătit taxele şi impozitele locale şi-au rămas fără ajutoare sociale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistaţii social îşi pierd drepturile dacă au datorii la bugetul local (foto:arhivă)
Asistaţii social îşi pierd drepturile dacă au datorii la bugetul local (foto:arhivă)

Un vechi proverb spune că unde-i lege nu-i tocmeală. După noua lege privind taxele şi impozitele către bugetul local, 133 de giurgiuveni şi-au pierdut ajutoarele sociale pentru că nu au făcut aceste plăţi.

Din cei 1270 de beneficiari ai unei forme de ajutor social din Giurgiu, 133 de persoane şi-au pierdut acest drept pentru că nu şi-au plătit dările locale până la 31 ianuarie.

Acest lucru s-a datorat legii care prevede sistarea ajutorului social pentru cei care nu îşi plătesc taxele şi impozitele locale.

„Avem 45 de persoane care au pierdut indemnizaţia de creştere a copilului şi 88 de beneficiari ai venitului minim garantat.

Aceste persoane nu mai primesc ajutor social deoarece nu şi-au achitat datoriile către bugetul local până la sfârşitul lunii ianuarie.

În momentul în care vor face aceste plăţi, îşi vor primi din nou ajutoarele respective”, a precizat, pentru Adevărul, Vasile Stan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu.

Giurgiuvenii care îşi plătesc  datoriile către bugetul local îşi primesc retroactiv aceste drepturi băneşti, dacă fac plăţile în termen de cinci luni.

Pentru a nu  risca pierderea ajutoarelor sociale, beneficiarii trebuie să îşi achite impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite