Nova Force la puterea a doua. Clubul giurgiuvean a înscris două echipe de handbal în campionatele organizate de FRH

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Handbalistele de la Nova Force, mândria judeţului (FOTO Liviu Roşca)
Handbalistele de la Nova Force, mândria judeţului (FOTO Liviu Roşca)

Singura formaţie de handbal feminin din judeţ va alinia în sezonul competiţional 2011/2012 două formaţii, ambele de junioare. Acestea vor evolua în campionatele naţionale aparţinând Federaţiei Române de Handbal (FRH)


„Este primul an cu două formaţii înscrise în campionatele naţionale. Vom evolua în campionatul de junioare I şi în cel de junioare II. Am făcut acest lucru ca să joace toată lumea. Avem mai multe jucătoare care pot evolua în ambele competiţii” a declarat pentru ADS Giurgiu antrenorul Virgil Georgescu.

Acesta a pregătit cea mai mare parte a noului sezon la Giurgiu, însă şi-a dus echipa şi la un stagiu de şapte zile la mare.

Sezon fără obiectiv
Ambele formaţii giurgiuvene au fost repartizate în serii puternice. Astfel, la junioare I, Nova Force este în aceeaşi grupă (B) cu LPS Brăila, CSS Bacău, Grup Şcolar 1 Mai Ploieşti, CSS Constanţa şi LPS „Academia de Handbal” Focşani.

De cealaltă parte, federalii au decis ca Nova Force să fie distribuită în seria C alături de CSS Galaţi, Handbal Art Galaţi, LPS Brăila, CSS Slobozia şi LPS „Academia de Handbal” Focşani.

Pentru acest sezon, obiectivul declarat al antrenorului Virgil Georgescu este unul singur: meciuri cât mai bune făcute de echipa sa.

„Nu avem presiunea rezultatului. Am un plan pe termen lung pe care l-am respectat de când această secţie a fost înfiinţată. La anul vreau să pătrundem în turneul semifinal la junioare I. Acum este foarte greu pentru că fetele sunt cu un an mai mic decât adversarele. Ele sunt pregătite, motivate, dar contează mult anul în minus. E vorba de forţă şi de tupeu” a spus antrenorul.

Primele meciuri, primele victorii
Dacă echipa de junioare II va debuta în noul sezon în acest week-end, echipa de junioare I a disputat deja două partide, pe care a reuşit să le câştige: 31-26 cu „Academia de Handbal” Focşani şi 26-20 cu CSS Bacau.

„Meciurile de pe teren propriu le disputăm în sala «Lucian Grigorescu» din Bucureşti. Din păcate la Giurgiu nu putem evolua, singura sală care ne-ar putea găzdui fiind cea din complexul «Steaua Dunării» însă aceasta este ocupată de echipa de baschet masculin care evoluează în prima divizie” susţine Virgil Georgescu.

Vor în handbalul mare
Referitor la planurile de viitor, Virgil Georgescu nu exclude posibilitatea ca formaţia pe care o antrenează să evolueze în viitor şi în cele două divizii de senioare.

„Am discutat cu patronul nostru despre posibilitatea de a evolua pe viitor în campionatul de senioare. Ne-a spus că este dispus să ne înscrie şi în Divizia A dacă fetele vor rămâne în aceeaşi formulă. Ar fi un lucru nemaipomenit ca Giurgiu să aibă o echip de handbal într-un campionat de senioare” susţine antrenorul Virgil Georgescu.

Lotul echipei CS Nova Force (junioare I şi II) pentru sezonul 2011/2012:
Daniela Păun, Ana Ivan, Laurenţia Dapcea – Alexandra Georgescu, Liliana Chiosea, Carmen Anehei, Mirela Titişină, Laura Dumitru, Denisa Bădica, Roxana Ene, Daniela Mocanu, Bianca Popa, Andreea Badea, Ana-Maria Constantin, Mirabela Vasile, Daniela Drăghici şi Ioana Iordan.

2008 este anul în care a fost secţia de handbal a CS Nova Force Giurgiu.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite