Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal câştigă de două ori mai puţini bani decât soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Chiţoiu (45 de ani), proaspătul preşedinte interimar al PNL, a câştigat anul trecut, conform ultimei declaraţii de avere, de două ori mai puţini bani decât soţia sa, Laura, director al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Noul preşedinte al PNL, care ocupă în acelaşi timp şi funcţiile de Ministru al Economiei şi deputat de Giurgiu, a câştigat în 2011 aproximativ 100.000 de lei conform declaraţiei de avere completate luna trecută.

Jumătate din bani au provenit din salariul de parlamentar, restul acestora fiind obţinuţi din dividende, drepturi de proprietate intelectuală, activitate de cercetare şi din funcţia de director al Camerei Consultanţilor Fiscali.

Cu toate că a obţinut venituri din cinci surse diferite, deputatul giurgiuvean nu s-a putut compara cu soţia sa, Laura Chiţoiu, care a câştigat peste 220.000 de lei.

Toată suma încasată de „jumătatea” noului preşedinte al PNL Giurgiu a provenit din funcţia de director al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Averea noului preşedinte al PNL
Conform aceleiaşi declaraţii de avere depuse de Daniel Chiţoiu, cei doi soţi au mai multe conturi şi depozite bancare a căror valoare la zi este de aproape 300.000 de lei, 3.700 de euro şi 6750 de dolari.

Soţii Chiţoiu deţin un teren intravilan de 360 de metri pătraţi şi o casă de locuit în Bucureşti dar şi o colecţie de bijuterii cu o valoare estimată de 14.000 de euro.

Deputatul PNL de Giurgiu deţine acţiuni din trei surse diferite cu o valoare totală la zi de peste 40.000 de lei.

La capitolul datorii, Daniel Chiţoiu trebuie să ramburseze până în anul 2035 un credit ipotecar în valoare de 99.990 de euro.

Cine este Daniel Chiţoiu
Chiţoiu este doctor în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) şi a absolvit cursuri la Institute of Charted Accountants of Scotland (Marea Britanie) şi la Colegiul Naţional de Apărare (România).

A fost şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) timp de 4 ani, între 2004 şi 2008, fiind unul din co-autorii Programului de Guvernare al Alianţei DA.

Ministrul Economiei şi totodată deputatul de Giurgiu Daniel Chiţoiu a fost numit preşedintele interimar al PNL luni, 9 iulie, după ce preşedintele în exerciţiu, Crin Antonescu, s-a autosuspendat pentru a deveni preşedintele interimar al României.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite