Nicolae Dobrin s-a pensionat! Arădeanul Teofil Parască este noul şef al IPJ Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dobrin (dreapta) se afla la conducerea IPJ Giurgiu din anul 2006
Nicolae Dobrin (dreapta) se afla la conducerea IPJ Giurgiu din anul 2006

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Giurgiu are începând de marţi, 6 decembrie, un nou şef în persoana lui Teofil Parască. Acesta a fost împuternicit să preia această funcţie pentru următoarele şase luni, înlocuindu-l în funcţie pe comisarul-şef Nicolae Dobrin care s-a pensionat.

Telenovela privind funcţia de inspector-şef al IPJ Giurgiu s-a încheiat marţi dimineaţă odată cu ieşirea la pensie a lui Nicolae Dobrin şi împuternicirea lui Teofil Parască ca şef al poliţiei giurgiuvene pentru o perioadă de şase luni.

Printre planurile pe care le are în vedere noul inspector şef, se numără inclusiv o curăţenie în cadrul inspectoratului, acolo unde este necesar, dar numai după o evaluare prealabilă.

"Spaima" interlopilor

Apropiaţii lui Teofil Parască spun despre acesta că este un adevărat vânător de interlopi. De altfel, întrebat despre măsurile pe care le va lua împotriva celor care "fac legea" pe străzile din municipiu, Teofil Parască a spus: "Scrieţi pe Google Parasca Satu Mare şi aflaţi răspunsul" a spus noul şef al IPJ Giurgiu.

De asemenea, referitor la eventualitatea relaţiilor cu lumea interlopă din Giurgiu, Teofil Parască afirmă că „nu este nimic rău în a avea legături în aceste cercuri. Munca de poliţist se bazează, în primul rând, pe informaţie, şi aceasta nu se obţine decât de la surse, adică din cercurile aşa-zişilor interlopi”.

Profesionist şi poliglot

Din 1 aprilie, Teofil Parască a deţinut funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. El vine de la Arad, unde a fost şef Birou Ordine Publică – Poliţia municipiului Arad.

El a activat în perioada 1 octombrie 2004 - 1 mai 2006 ca adjunct al şeful Secţiei Poliţie din cadrul Oficiului OSCE, organizaţia în care a activat anterior ca observator voluntar al încetarii focului.

În perioada 1 august 1999 - 1 ianuarie 2001, Parască a fost ofiţer internaţional de poliţie, iar din mai 2000 a fost şef al Departamentului de Selecţie al Serviciului de Poliţie din Kosovo. În acelaşi timp, el a fost ofiţer pentru relaţii publice şi purtător de cuvânt al Contingentului de poliţişti români dislocaţi în Kosovo.

În perioada 2000 - 2002, Parască a obţinut Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler şi de trei ori Medalia ONU.

Comisarul şef Teofil Parască a urmat cursul de Analiza conflictelor, la Institutul de Pace al Statelor Unite (2006), el studiind totodată în cadrul Departamentului de Studii Internaţionale, Universitatea din Padova şi Centrul European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall", Garmisch-Partenchirken, Germania (2004).

Foarte bun cunoscător al limbilor engleză şi franceză, comisarul Parască mai cunoaşte şi limbile italiană, sârbă, macedoneană şi albaneză.
Teofil Parască s-a născut în 8 august 1965, în localitatea Chişineu Criş, judeţul Arad. El este căsătorit şi are un copil.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite